30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayserispor tur atladı

Kayserispor, İnter Toto Kupası 3. tur rövanş maçında Yunan rakibi FC Larissa'yı 2-0 yenerek, tarihinde ilk kez UEFA Kupası'na yükseldi. Sarı-kırmızılı futbolcular, maç sonrası UEFA Kupası'na yükselmenin sevincini taraftarlarıyla paylaştı. 

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrası yaptığı açıklamada, Larissa'yı yenerek UEFA Kupası'na katıldıkları için büyük sevinç duyduklarını söyledi. Hedeflerinin UEFA Kupası'nda gruplara kalmak olduğunu belirten Sağlam, "Bugün, burada maçı izlemeye gelenler ve televizyon başında maçı izleyenler Kayserispor açısından tarihe tanıklık etmiş oldu. İlk kez katıldığımız İnter Toto Kupası'ndan UEFA Kupası'na katılan ilk Türk takımı olmak ve Kayserispor olarak UEFA Kupası'na ilk kez katılmak, bizim açımızdan büyük bir onur. Ayrıca ülkemiz adına mutluluk yaşattığımız için çok mutluyuz. Larissa iyi bir takım, bugünkü maç da gerçekten bizim için çok zor oldu. Fakat tüm bu zorluğa rağmen maçı kazanmasını bilen futbolcu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu karşılaşmaların iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğini daha önce söylemiştim. Her iki karşılaşmada da gerek saha içerisinde, gerek saha dışında olay çıkmaması, her iki takım açısından da ayrı bir sevinç. Bu olay, iki ülke arasındaki dostluğu daha da ön plana çıkardı. Bu da bizim açımızdan bir kazanç oldu. Sonuçta iyi bir karşılaşma oynadık. Hak ederek, UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandık. Bundan sonraki amacımız UEFA Kupası'nda gruplara kalabilmek" diye konuştu. 

FC Larissa Teknik Direktörü Donis Georgıos ise, "Bu bizim için çok iyi bir tecrübe oldu. Çok iyi bir organizasyonla karşılandık. İlk golde büyük bir hata yaptık. Bütün oyun geneline bakıldığında çok zevkli bir maç oldu. Takımımızda birçok şeyi geliştirmek istiyoruz. İleriye baktığımızda bizim için daha zamanımız var. UEFA Kupası'nda Kayserispor'a başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Karşılaşma sonrası Kayserispor taraftarları ile Yunan taraftarları birlikte sevinç gösterilerinde bulunarak, güzel bir dostluk örneği sergiledi. 

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, maç sonrası Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ı telefonla arayarak UEFA Kupası'na yükselmeleri nedeniyle kutladığı ve bundan sonraki maçlar için başarılar dilediği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 00:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim ç. IP: 88.226.135.xxx Tarih : 25.07.2006 09:41:35
sayın ertugrul saglam ve kayseri futbolcularının kayseriye yaşatmış oldugu bu sevinçden dolayı çok teşekkürler. kayseri tarihine altın harflerle geçen yönetim ve ve tüm ekibe ayrıca teşekkürler daha nice başarılara koşmanız dilegiyle sagulun varolun