3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayserispor'a alttan ısıtmalı saha

Kayserispor tesislerinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin ilk alttan ısıtmalı antrenman sahasının önümüzdeki Ocak ayına kadar bitirilmesi hedefleniliyor.

Türkcell Süper Lig ekiplerinden Kayserispor tarafından Karpuzatan Spor Tesisleri'nde kış mevsimindeki şiddetli soğuklara önlem almak için yapımına 1 ay önce başlanan yerden ısıtmalı antrenman sahasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Açıklamalarda bulunan Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Ortaköylüoğlu, yapılacak sahanın birçok kulübün tesislerinde olmadığını kaydetti.

Kayserispor'un sportif atılımlarının yanı sıra tesisleşmeye de önem verdiğini ifade eden Ortaköylüoğlu, Türkiye'de ilk defa alttan ısıtmalı doğal çim üzerine yapılacak sahanın yaklaşık 2 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. Ortaköylüoğlu, "Türkiye'de böyle bir sistem yok. Bu saha yapılırsa sert kış şartlarına rağmen futbolcular yemyeşil çimlerde antrenman yapabilirler" dedi.

Sistem hakkında da bilgiler veren Ortaköyoğlu, ilk önce çim sahanın altına ısıtma borularını döşediklerini belirtti. Ortaköyoğlu, "Boruların içerisinden sıcak su geçecek. Bu sıcaklık çimin yetişmesine uygun olacak. Borulardaki su istenilen sıcaklığa ulaştığında toprağı da ısıtacak ve çimin yetişmesine zemin oluşturacak. Burada asıl amaç sahayı kış mevsimine yetiştirmek. Tahminen saha Ocak ayına kadar tamamlanır" diye konuştu.

Ortaköyoğlu, sahanın toplam maliyetinin 750-800 bin YTL'yi bulacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?