4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayserispor'da istifa depremi

Kayserispor'da Kulüp Basın Sözcüsü Necmettin Yıldız ve 2. Başkan Şahin Akarsu'nun istifasını değerlendiren Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, kulüp içerisinde her türlü yapılan işlemin kayıt altına alındığını belirterek, "Yapılan tüm çalışmaları, insan olanların insafına bırakıyorum. Hala kulüp içerisinde aykırı politika sahiplenenler de mevcut" dedi.

Kulüp Basın Sözcüsü Necmettin Yıldız ve 2. Başkan Şahin Akarsu'nun ani istifalarının ardından Kayserispor Yönetim Kurulu üyeleri kulüp tesislerinde bir araya gelerek durumu değerlendirdi.

İstifaların gerekçesinin yanlış olduğunu belirten Kayserispor 2. Başkanı Türker Horoz, yönetim kurulu üyelerine çirkin ithamlarda bulunulduğunu iddia etti.

İstifa eden üyelerin kendilerine göre bazı eksiklikleri bahane ederek istifa ettiğini ifade eden Horoz, Gökhan Ünal'ın transfer çeklerinin kaybolduğuna dair iddiaların yalan olduğunun altını çizdi.

Akarsu ve Yıldız'ın kulüp içerisinde yapıkları davranışlar sebebiyle istenmediğinden istifalarının kabul edildiğini söyleyen Horoz, "Akarsu ve Yıldız, transferler sebebiyle gitmedi. İstenmediklerinden dolayı kulüp içerisinden dışlandı. Akarsu ve Yıldız'ın kulübe gelmesi halinde biz gelmeyecektik. Ayrıca kamuoyunda yer alan 'Gökhan Ünal transfer çekleri kayboldu' iddiaları tamamen yanlıştır. Transfer çekleri kaybolmadı ve elimizde bulunmaktadır" diye konuştu

HURMA: "SON GÜNE KADAR ARAMIZDA HİÇBİR TARTIŞMA OLMADI"
Oğlunun 2 defa Kayseri'ye gelerek tesislerde yemek yemesinin kulüpten menfaat sağlamak anlamına geliyorsa kendisinin bunları yaptığının altını çizen Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, 3 yılı aşkın bir süredir Yıldız ve Akarsu ile aralarında hiçbir tartışma olmadığını söyledi.

Akarsu ve Yıldız'ın yanlış iddialarla ile kamuoyunu yönlendirdiğini öne süren Hurma, istifa eden üyelerin politikasını sahiplenen kişilerin kulüp içerisinde yer aldığını da vurguladı. Kulübün durumunun 4 sene önceki haline göre iyi olduğunu kaydeden Hurma, "Son güne kadar Yıldız ve Akarsu ile aramızda herhangi bir tartışma olmadı. Ama şunu söylemek istiyorum. İstifa eden üyeler yanlış iddialar ile kulübü kamuoyuna lanse ediyor. Ayrıca bu üyelerin politikasını sahiplene kişiler hala kulüp içerisinde mevcut. Bunları da paylaşmak istedim" ifadelerini kullandı.

Mehmet Topuz ve Ali Turan transferleri hariç yapılan tüm transferlerden gurur duyulması gerektiğini vurgulayan Hurma, transferlerde büyük başarılar elde edildiğini belirtti. 4 sene önceki kadro ile şimdiki kadronun karşılaştırıldığında rahat bir şekilde durumun anlaşılacağını dile getiren Hurma, "Şu an futbol yorumcularının tespitine göre kulübün değeri 40-50 milyon Euro'dur. Başarı budur. Sıkıntı çeken başkaları olabilir. Ben size birkaç örnek vermek istiyorum. Wigan Athletic'ten bonservisi ile alınan Aghahowa ve Olembe'nin başarıları ortada. Olembe 75 kez Kamerun Milli Takımı'nda top koşturdu. Puroviç Sporting Lizbon takımından gelen kaliteli oyunculardandır. UEFA tarafından en zor lig seçilen Arjantin'den de Escobar getirildi. Bunlar sadece birkaç örnektir" şeklinde konuştu.

"HER HAREKET VE EYLEMİMİZ KAYIT ALTINDADIR"
Yabancı transferlerinin organ nakline benzediğini kaydeden Hurma, Paris Saint Germain ile yapılan mücadelenin herkes tarafından takdir topladığını söyledi. Hurma, "Yorgun olmamıza rağmen Fenerbahçe karşısında İstanbul'da galip geldik. Ben buradan 'Algılama' sorunu olmayanlara sesleniyorum. Bazı kişiler anlamazlıktan geliyor. 4 yılda takımımız 3 kez 5. oldu. 2 defa UEFA'da mücadele etti. 1 Türkiye Kupası alındı. Modern tesisler inşa ettik. Türkiye'de ilk defa yerden ısıtmalı antrenman sahası yapılacak. Yapılan tüm işleri insan olanların insafına bırakıyorum. Her şey net olarak ortadadır. Her hareket ve eylemimiz kayıt altındadır. Her kurum gelip araştırabilir" dedi.

Kayserispor Asbaşkanı Şaban Mirapoğlu ise kulüp olarak alınlarının açık olduğunu belirtti. Her şeyin son derece açık olacağını olduğunu kaydeden Mirapoğlu, "Mutfaktaki çaya kadar her şey son derece nizami şekilde ortadadır. Soğan yemedik ki ağzımız koksun. Kulüpte kuruş bile ziyan olmadı. Art niyetli 1-2 kişi bunları yanlış lanse ediyor. Bunları tüm Kayserililer biliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?