4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayserispor'un öfkesi dinmiyor!

Kayserispor yönetim kurulu İstanbul'daki Fenerbahçe maçını yöneten ve tepkilere yol açan hakem Hakan Sivriselvi'nin hakemliği bırakmasını, Merkez Hakem Komitesi'nin de bu hakeme bir daha maç vermeyeceğini deklare etmesini istedi.

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından yapılan açıklamada, Futbol Federasyonu'na da çağrı yapılarak, "Kulübümüz federasyondan, MHK'den ve de diğer kurullardan dürüst futbola meydan okumanın hesabını sormasını beklemektedir. Özellikle, futbolun temizlenmesi adına Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklentiler vardır. Bu görevin yerine getirilmesini bekliyoruz" denildi.

Kayserispor'da Fenerbahçe maçının yankıları ve tepkileri sürürken, Sarı-kırmılı yönetim kurulu olaganüstü toplanarak, bu karşılaşma ile ilgili zehir zemberek bir bildiri yayınladı. Kayserispor kulübünün resmi internet sitesinde yayınlanan bildiride, karşılaşmanın orta hakemi Hakan Sivriselvi'nin hakemliği bir an önce bırakması istenerek, şu ifadelere yer verildi:

"HAKEM SİVRİSELVİ HAKEMLİĞİ BIRAKSIN"

"Fenerbahçe Kulübü başkanı sayın Aziz Yıldırım'ın, 'Böyle galibiyetler, böyle şampiyonluklar istemiyorum, bu tip hakemler futbolu ve kulüplerimizi kirletmektedir' diye açıklama yapmasını bekliyoruz. Eğer böyle bir açıklama gelmez ise tüm kamuoyu gibi biz de bu maçta şaibe var fikrini destekliyoruz ve böyle olduğunu düşünüyoruz.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu, şeref tribününde hiçbir yöneticiye yakışmayacak şekilde, 'Kaç para aldınız, biz iki katını verelim' diye bağırmış. Bu tip sözlere Türk Milleti nasıl cevap veriyorsa, aynı şekilde cevap veriyoruz. Buyursun kabul etsin. Ayrıca, MHK başkanı Oğuz Sarvan, bu hakeme bir daha maç vermeyeceğini kamuoyuna açıklamaz ise, MHK'nin de bu şaibeye ortak olduğunu düşüneceğiz ve bu durumu hiç unutmadan tepkimizi her hafta yükselterek sürdüreceğiz. Maçın hakemi Hakan Sivriselvi'nin ailesi, annesi ve babası, varsa çocukları bu maçı seyrettikten sonra kendinden utanıyorlardır. Bu utancı uzatmadan hakemliği kalmışsa şerefiyle bırakmasını istiyoruz."

Sarı kırmızı Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, Futbol Federasyonu da göreve davet edilerek, hakem Hakan Sivriselvi'nin kendilerini maç boyunca ezmesinin hesabını sorması istendi. Kayserispor yönetim kurulunun açıklamasında, "Fenerbahçe-Kayserispor maçının hakemi Hakan Sivriselvi, hakkındaki söylenti ve şaibeleri bu maç gecesi ispatlamıştır. 'Ben istediğimin emeğini hem de herkesin gözü önünde çalarım' diyerek dürüst futbola meydan okumuştur. Bu maç futbol tarihine kara bir leke olarak gececektir. Çünkü hiçbir hakem ahlaksız da olsa maçın birinci dakikasından 90 artı 5 dakikasına kadar bir takımı bu kadar ezemez. Kulübümüz federasyondan, MHK'den ve de diğer kurullardan dürüst futbola meydan okumanın hesabını sormasını, hem de hemen sormasını beklemektedir. Özellikle, futbolun temizlenmesi adına Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklentiler vardır. Kendileri bu misyonla göreve gelmiştir. Bu görevin yerine getirilmesini bekliyoruz"denilerek,beklentiye yer verildi.

GÖKHAN ÜNAL KONUSUNUN FATURASI MEDYAYA

Kayserispor Yönetim Kurulu, bu arada halen tedavisi süren Gökhan Ünal konusunada bir açıklık getirerek, hayali transfer haberlerine dikkat çekti. Kulüp tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bazı internet siteleri ve medya organları oyuncumuz Gökhan Ünal ile ilgili yine asılsız, akla hayale gelmedik haberler üretip yazmaktalar. Tam 2,5 yıldır dayanmaya çalıştığımız bu yalanlar fırtınası, kulübümüze ve oyuncumuza büyük zararlar vermiştir. Bilinmelidir ki Gökhan Ünal bizim için çok önemli ve vazgeçilmez bir oyuncudur. Kayserispor oyuncusunun arkasındadır. O bir kraldır ve tacını geri alıp hem kulübüne, hem kendine, hem Türk Futbolu'na hizmet etmeye devam edecektir. Lütfen sağduyulu yaklaşınız" görüşüne yer verildi

DHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 11:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?