4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'ye 3 sosyal yardım merkezi

Kayseri Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Ertarhanacı, 2008 yılı içerisinde kadın sığınma evi, aile danışma ve toplum merkezleri açmayı planladıklarını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Ertarhanacı, yurt ve yuva bakım anlayışı yerine koruyucu ve önleyici sosyal hizmet çalışma modellerini hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

2008 yılı içerisinde 3 sosyal yardım merkezini hizmete açmayı planladıklarını ifade eden Ertarhanacı, sosyal yardım merkezlerinin hayata geçirilmesi durumunda Kayseri'ye önemli faydalar sağlayacağını kaydetti.

Ertarhanacı, "Bu sene, istismar ve aile içi şiddete maruz kalan bayanları misafir edeceğimiz bir kadın sığınma evi açmayı düşünüyoruz. İkinci olarak gerek evlilik öncesi gerekse evlik esnasında ve boşanmadan sonra eşlerin birbirleriyle olan psikolojik sorunlarını çözmek için aile danışma merkezini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Son olarak da 2008 yılı faaliyetlerimiz içerisinde, ekonomik ve sosyal yönden biraz daha yoksun olan ailelere destek sağlamak için toplum merkezi kurmayı hedefliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 09:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?