3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'ye Kore'den davet

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen Güney Kore’nin Yongin Kenti Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi, Kayserililer tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gösteriye, Vali Vekili Tevfik Karabalık, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Erdem, Yongin Belediye Başkanı Lee Jeong Mun, Kore gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından davet edilen Güney Kore’nin Yongin Kenti Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi, Kayserililer tarafından büyük beğeni topladı. Yaklaşık 10 kişiden oluşan topluluk, Güney Kore’nin yöresel halk dansları, ülkelerine aik müzik aletleri ve koro seslendirmesi sergiledi.

Gösteri sonrası Yongin Belediye Başkanı Lee Jeong Mun söz alarak, 1950 yıllarında Türk Askeri’nin Kore Savaşı’nda kendilerini yalnız bırakmadıklarını ifade ederek, "Savaş sonrası büyük bir ekonomik kriz yaşadık. Ancak, gelişmek için çok çalıştık. Bu sürede sizleri de düşledik, ama gücümüz yoktu. Şimdi geliştik, kalkındık ve sizinle birlikteyiz. İki ülke insanlarının o zaman olduğu gibi şimdi de kardeşiz. Bunu önceki gün imzaladığımız ’Kardeş Şehir’ protokolüyle resmileştirdik. Kayseri’den, yola çıktığınızda ikinci adresiniz Kore olmasını istiyoruz. Sizleri oraya bekliyoruz" diye konuştu.

Ardından Belediye Başkanları Halk Dansları Topluluğu ile birlikte son şarkılarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 14:39:03
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 13:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?