3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'ye özgü bir tat!

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, sucuk içinin Kayseri'ye özgü bir tat olduğunu belirterek, yabancıların sucuk içini çiğ köfte gibi yediklerini söyledi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Kayseri'de pastırma ve sucuk mağazalarının vitrinlerini sucuk içleri süslüyor. Kayseri'ye has bir lezzet olan sucuk içi vatandaşların iftar sofralarında en önemli gıda maddelerinden bir tanesi.

Sucuk içinin hazırlanması ve özellikleri hakkında bilgiler veren Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, sucuğun Kayseri'ye özgü bir gıda olduğunu söyledi.

Sucuk içinin, sucuğa doldurulan kıymanın çiğ olarak tüketilmemesi ve kavrulması gerektiğini ifade eden Ünlü, ''Yabancılar bilmediği için sucuk içini çiğ köfte gibi yiyorlar. Sucuk içi olgunlaşmamış sucuk kıyması olduğundan mutlaka kavrularak tüketilmesi gerekir. 1 kilogram orta yağlı etin içerisine 60 gram kırmızı biber, 15 gram kimyon, 15 gram tuz, 15 gram sarımsak, 10 gram karabiber, tarçın, karanfil, karışımı katılarak hamur gibi yoğrulursa sucuk içi olur. Tavada kavrulursa sucuk içi, köfte gibi yapılırsa sucuk köfte olur. Sucuk içi Kayseri'ye özgü bir tat olduğu için dışarıda pek bilinmez'' dedi.

Şaban Ünlü, piyasada imalathanelerin dışında sucuk ve pastırma satanlar ile kasapların sucuk içi yaptığını belirterek, bunlara Ramazan ayı dolayısıyla hoşgörü gösterildiğini söyledi. Ünlü, Ramazanda iftar sofralarında acı istendiği için sucuk içinin vazgeçilmez bir tat olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 09:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?