4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'ye yabancı ilgisi artıyor

Almanlardan sonra Koreliler de Büyükşehir Belediyesi'nde.

Son yıllarda gösterdiği açılımla yurtiçi ve yurt dışında en dikkat çeken şehir olan Kayseri'ye yerli ve yabancı heyetlerin ilgisi gün geçtikçe artıyor.

Gerek kardeş şehir ilişkisi gerekse ekonomik ve ticari ilişkiler çerçevesinde çok sayıda heyet Kayseri'ye gelerek temaslarda bulunuyor ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ediyor.

Geçtiğimiz cumartesi günü Almanya'nın Remscheid Belediye Başkanı Beate Wilding'i ağırlayan Başkan Özhaseki, son olarak da bugün 'Kardeş Şehir' Yongin'den gelen heyeti makamında kabul etti.

Yongin Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Kim Hie Bae'nin yanısıra belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratlarından oluşan heyeti kabulünde konuşan Başkan Özhaseki, iki ülke arasındaki dosluk ve kardeşliğin gün geçtikçe geliştiğine vurgu yaparak, "Atalarımız bin yıllar önce size komşu olan topraklardan gelmişler. Sonra tarih, 1950 yılında bizi yeniden biraya getirdi. Sizin için orada savaşan ve şehit olan yakınlarımız, emanetimiz olarak orada yatıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Yongin'e yaptığımız ziyarette çok büyük ilgi ve yakınlık gördük. Gezdiğimiz yerlerde Türk olduğumuzu öğrenen tüm Koreliler bize birşeyler ikram etmeye çalıştılar. Taksici, Türk olduğumuzu öğrenince para almadı. Türklere karşı müthiş bir ilgi ve yakınlık var. Ben bu iki ülke ve şehir arasındaki dostluğun, kültürel ve ekonomik çalışmalar başta olmak üzere her alanda artaracak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Ziyarette heyet adına konuşan Yongin Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Kim Hie Bae de çok uzaklardan dostlarını görmeye geldiklerini belirterek, "Yongin'den İstanbul'a on saatte geldik, oradan da buraya 1 saatlik yolculuğumuz oldu. Bu kadar uzak mesafeyi, sizi ve dostlarımızı görmek için katettik. Kardeş Şehrimiz Kayseri'yi tanımak için geldik. Bizim için orada kendini feda edenlerin vatanını görmek için geldik. Biz aynı zamanda kan kardeşiyiz. Bizim için siz orada kan akıttınız. Bu nedenle ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz de belediye meclisinde iki şehir arasındaki kardeşliğin ve dostluğun gelişimi yönünde daha çok çalışacağız" diye konuştu.

Heyet Başkanı Bae, geçtiğimiz günlerde Yongin'de düzenlenen festivale katılarak renk katan Mehter Takımı için de Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki, Meclis Başkan Yardımcısı Kim Hie Bae'ye döner kümbet maketi hediye ederken, heyette bulunanlara da Kayseri'yi tanıtan yayınlar ile birer şilt takdim etti.

Koreli Meclis Başkan Yardımcısı Bae de Başkan Özhaseki'ye üzerinde minik masklar bulunan bir tablo ile mukabele etti. Başkan Özhaseki ve Yongin heyeti daha sonra bahçeye inerek Kardeş Şehir Anıtı ve Ağacı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
PINAR KARAKUŞ IP: 94.120.46.xxx Tarih : 30.10.2008 17:34:01

yongin in kardeş şehir olmasına çok sevindim. tarihten gelen birlik aramızdaki bağları güçlendirecektir. yongin ile aramızdaki sosyal, siyasi ,kültürel etkileşimlerin olması dileğiyle KORE HALKINA AZİZ ATALARIMIZ EMANET!