30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri'ye yeni adliye binası

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, yeni adliye binasının Sümer Mahallesi'ndeki eski Dikimevi arazisine yapılması için gerekli girişimleri sürdürdüklerini söyledi. 

Taner Yıldız, Kayseri'ye gelen Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile konuyu görüştüklerini ve görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. TOKİ'ye devredilen eski Dikimevi arazisinin Adalet Bakanlığı'na devredilmesi için TOKİ Başkanı ve Milli Emlak Genel Müdürü ile de görüştüğünü dile getiren Yıldız, şunları söyledi: 

"Kayseri'nin öncelikle yeni ve fiziki imkanları daha iyi olan bir adliye binasına ihtiyacı var. Bunun için Adalet Bakanlığı tarafından bütçeye ayrılan 20 trilyon lira ödenek de var. Bir tek arsamız yok. Konuyu Adalet Bakanımız Cemil Çiçek'e ilettik. Sümer arazisindeki eski Dikimevi arsasını kendisine gösterdik. Çok beğendi ve gerekli işlemleri başlatmamızı istedi. Önümüzde yapılacak iki işlem var. Birincisi TOKİ'de bulunan eski Dikimevi arsasının Adalet Bakanlığı'na devrini sağlamak. İkincisi de inşaata hemen başlamak. Bu konuda milletvekili arkadaşlarımızla birlikte gayretlerimiz devam ediyor. TOKİ Başkanı ve Milli Emlak Genel Müdürü ile bizzat görüştüm. Kısa sürede devir işleminin tamamlanacağını ümit ediyorum'' dedi. Milletvekili Yıldız, adli hizmetlerin daha verimli ve sağlıklı yürütülebilmesi için yeni adliye binasının acilen yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 17:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?