1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kayseri'ye yeni adliye binası

Kocasinan Belediye Meclisi, eski dikimevi arazisine adliye sarayı yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliğine onay verdi. 

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 21. maddesine istinaden Başkan Bekir Yıldız yönetiminde toplanarak gündeminde yer alan adliye sarayı ile ilgili imar planı değişikliğini görüştü. Eski dikimevi arazisinin askeri alan olarak planlı olduğunu belirten Başkan Bekir Yıldız,"Buraya adliye sarayı yapılması için çalışmalar başladı ve önemli mesafeler alındı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait alanın adliye sarayı yapılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsisinin yapılabilmesi için imar plan değişikliği istedi. Toplu Konut İdaresi görüşü doğrultusunda adliye sarayı yapılmak üzere, Resmi Kurum Alanı olarak planlanan yerin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliğini Büyükşehir Belediye Meclisi kabul etti, Bakanlık da onadıktan sonra askı ilanını müteakip yürürlüğe girdi. Kocasinan Belediye Meclisi de imar planı müellifinin görüşleri, Bayındırlık ve İmar Komisyonu'nun da raporu doğrultusunda değişikliğe onay verdi" dedi. 

Adliye Sarayı'nın taşınmasıyla mevcut alandaki trafik sıkışıklığının da rahatlayacağına dikkat çeken Başkan Yıldız, "Fiziksel olarak zor bir mekanda çalışan Kayseri Adliyesi şehrin tam ortasında sıkışıp kaldı. Trafik açısından uygun olan yeni mekanında yeniden yapılanarak daha rahat çalışacak. Adalet Bakanlığı mimarları geldi, ödeneklerinin de hazır olduğunu belirtiyorlar. İnşallah iyi bir projeyi Kayseri'ye kazandırırlar. Hayırlı olsun" temennisiyle meclis oturumunu kapattı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 13:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?