4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri'ye yeni bir üniversite

Kayseri'de Burç Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulması planlanan Melikşah Üniversitesi'nin tanıtımı yapıldı.

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, Kayseri'nin bundan sonra bilim şehri olarak anılacağını söyledi. İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Hilton Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, kurulan ve kısa zamanda eğitime başlayacak olan üniversitenin Kayseri'de ilk vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Kayseri'nin bugüne kadar ekonomi ve ticaret şehri olarak anıldığını hatırlatan Boydak, artık kentin üniversite şehri olarak da anılacağını kaydetti. Boydak, “Boydak Holding, Talas ilçesi Keçitepesi mevkiindeki üniversite kampüsünde İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk fakülteleri binasını, KUMTEL de Fen Edebiyat Fakültesi binasını yaptırdı” dedi.

Mütevelli Heyet üyesi Veli Demirci ise, 2006 yılında kurulan Burç Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından üniversite kurma çalışmalarının başlatıldığını hatırlattı. Bugün bazı fakülte binalarının temelinin atıldığını ifade eden Demirci, “Kayseri'nin ikinci üniversitesi olan Melikşah, bir yıllık gibi kısa sürede kurulma aşamalarını tamamladı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu'nda Melikşah Üniversitesi'nin kurulmasına onay çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda da onay çıkarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti, ilk açılacak olan fakülteler için üniversite-sanayi işbirliğini dikkate aldı. Mütevelli heyetini ağırlıkta oluşturan işadamları, sanayi gelişiminde etkin rol oynayacak, önemli katkılar sağlayacak fakültelerin açılıp öğrenciler yetiştirilmesini planladı. Buna göre, Fen Edebiyat Fakültesi'nde, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, psikoloji ve matematik bölümleri oluşuyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, İşletme, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Ekonomi ve Finans bölümleri bulunuyor. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde, Bilgisayar, Endüstriyel Tasarım ile Elektrik ve Elektronik mühendisliği bölümleri açılacak. Hukuk Fakültesi'nde ise Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülüleri açılacak. Bütün bölümlerinde yabancı dil ağırlık ve zorunluluğu olacak. Üniversite ise 45 bin metrekarelik kampüs alanına sahiptir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?