5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri'yi dünya tanıyacak

Kayseri'nin simgesi haline gelen pastırma, sucuk ve mantının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla 2-4 Ekim tarihleri arasında PASUMA Festivali düzenlenecek.

Festival hakkında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim, festivalin renkli geçeceğine işaret etti.

Kayseri modelinin tüm ülkede örnek gösterildiğine işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, simge haline gelen pastırma, sucuk ve mantıyı tüm dünyanın tanıması gerektiğini de kaydetti. Özhaseki, "Düzenlenecek PASUMA Festivali sayesinde pastırma, sucuk ve mantının ana vatanının Kayseri olduğunu göstereceğiz" dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci ise, yapılan ortak çalışmalar sayesinde Kayseri'nin her geçen gün daha da kalkınacağını belirterek, Kayseri'nin Türkiye şartlarına göre bir yıldız kenti olduğunu ifade etti. Kilci, "Kayseri'ye hem iddiasını hem itibarını iade etmek için hazırlanmakta olan 531 metrelik ve bin 314 kilogramlık dev sucumuz ile Gunniess rekorları denemesine hazır. 4 Ekim'de Mimarsinan Parkı'nda rekorlu Kayseri sucuğu ile de ayrıca mangal partisi düzenlenecek" diye konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim ise, festivalin başarılı geçeğini belirterek, tüm halkı davet etti.

Macarların dünyaca ünlü ip cambazı Lazslo Simet ve ekibinin motosikletle gökyüzü şovu, Moskova Ex Sokak Tiyatrosu ateş gösterisi ve Atatürk kıyafetleri defilesinin sunulacağı festivalde, Sibel Can ve Ferhat Göçer de birer konser verecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 21:13:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?