5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri'yi Letonya'da temsil etti

Letonya'da düzenlenen Muay Thai Avrupa Şampiyonası'na katılan Kayserili sporcu, Büyükler Kategorisi'nde altın madalya alarak yurda döndü.

Muay Thai Avrupa Şampiyonası'na katılan 18 yaşındaki Gülden Mercan, büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu. Daha önce 2 Avrupa Kupası, 2 Dünya ve 2 Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu belirten Mercan, "Dövüş sporlarında ağabeyime özendim. Bugüne kadar önemli başarılar elde ettim. Letonya'da milli takım ile katıldığım Avrupa Şampiyonası'ndan birincilikle döndüm. Bugüne kadar yaptığım hiçbir resmi maçta yenilmedim. İnşallah namağlup olarak kariyerimi sürdürürüm" dedi.

Muay Thai İl Temsilcisi Halil Demir, Gülden Mercan'ın önemli başarılar elde ettiğini dile getirerek, şampiyonada milli takıma büyükler kategorisinde altın madalya kazandıran tek sporcu olduğunu vurguladı. 32 ülkeden yaklaşık 700 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'na 29 sporcunun milli takıma katıldığını belirten Demir, bu başarıların artması için genç sporculara ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Gülden Mercan'ın Antrenörü Göksel Cingöz ise genç sporcunun maddi imkansızlıklara rağmen uluslararası müsabakalara hazırladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?