7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri'yi sel bastı

KAYSERİ'DE SEL

Kayseri'de yağmurun ardından meydana gelen selde onlarca evi su basarken, araçlar da arızalandı.

Öğle saatlerinde etkisini artıran yağmur sebebiyle Kocasinan ilçesindeki başta Belsin ve Keykubat semtleri olmak üzere yerleşim yerlerinde bodrum kattaki onlarca evi su bastı.

Çevreyolu ile bazı ara sokaklar adeta göle dönerken, bazı vatandaşlar bunu fırsat bilip biriken suda otomobillerini yıkadı. Bir esnaf ise yollarda biriken suyun fazlalığını göstermek için fırçaya bağladığı iple balık tutmaya çalıştı. Vatandaşlar hazırlıksız yakalandıkları yağmurdan kaçarken, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne

(KASKİ) bağlı 25 ekip ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler evlere dolan suları kovalarla tahliye etmeye çalıştı.

2 MİLYON LİRALIK YATIRIM

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, su biriken bölgelerde vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini ifade etti. Batukan, su biriken bölgelerde önümüzdeki günlerde altyapı yenileme çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek, "1980'li yıllarda belediye tarafından su kanalları ıslah edilerek üzerlerine ev yapılmış. Biz yaşanan sıkıntının bir daha tekrarının olmaması adına 2 milyon liraya mal olacak bir çalışma ile o bölgelerde altyapı çalışmalarına başlayacağız. Kısa sürede

başlanılacak çalışma bu yaz sonu itibariyle tamamlanmış olacak ve bir daha bu bölgelerde hiçbir vatandaşımız sıkıntı yaşamayacak" dedi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.

KAYSERİ'DE SEL
KAYSERİ'DE SEL
KAYSERİ'DE SEL
KAYSERİ'DE SEL
KAYSERİ'DE SEL
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 17:47:03
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 17:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?