3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri'yi yıldız yapan başkanla devam

Başbakan Tayyip Erdoğan, 29 Mart 2009 Mahalli Seçimlerinde partisinin Konya, Antalya ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarını açıkladı.

Erdoğan, bu şehirlerde mevcut belediye başkanlarıyla devam kararı aldıklarını açıkladı.

Bir dizi açılış programı için Konya'ya gelen Başkakan Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaretinin ardından Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısıyla Konya, Antalya ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

KARAR BENİM DEĞİL, MYK'NIN

Başbakan Erdoğan, ülke genelinde 29 Mart seçimlerinde 500 bin kişinin seçimle çeşitli görevlere geleceğini belirterek, "AK Parti olarak bu seçimlerde göstereceğimiz adayları kademe kademe açıklayacağız. 15 Ocak'a kadar il, ilçe ve
beldelerdeki bütün adaylarımızı açıklamış olacağız. Bu aday belirlenmesinde bizim için en önemli kriter halkın içinden, halkın sevgisini kazanmış kişileri aday gösteriyoruz. Belediye başkanlığında hizmet bir gerektir. Ama iş sadece hizmetle bitmiyor. Ondan sonra yeterli olan birşey var ki halkın gönlünü elde edebilmektir. Eğer bir belediye başkanı halkın gönlünü elde edemiyorsa şehri altınla kaplasa nafile. Biz tüm Türkiye'de vatandaşın, 'Ben olsam işte şu arkadaşı aday olarak görmek isterdim' denilen kişileri aday göstermeye çalışıyoruz. Bu adaylık süreci hiçbir siyasi partide olmayan tam bir demokratik kültür içinde devam ediyor. Büyükşehir belediye başkan adaylarının değerlendirmeleri sürüyor. Büyükşehirlerde AK Parti'nin temayül yoklamaları tamamlandı. Sadece temayül yoklamasıyla kalmadık. Kamuoyu araştırması da yaptık. Bu defa halkın nabzını bir görelim dedik. Pazar günü 46 ilde temayül yoklamaları yapıldı. Bu yoklamaların sonuçlarını pazartesi günü bizzat benimde olacağım Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ele alacağız. Bununla da yetinmiyoruz. O ilin milletvekilleriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyoruz. Ancak nihai karar MYK tarafından verilir, benim tarafımdan değil. Bu işin günahını tek başıma kaldıramam" dedi. 

KAYSERİ TÜRKİYE'NİN ÖRNEK KENTLERİNDEN BİRİ!

Kayseri için mevcut Başkan Mehmet Özhaseki'yle yola devam kararı aldıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Kayseri'de özellik yerel yönetimler noktasında çok tecrübeli bir kardeşimiz Mehmet Özhaseki, 2004'te seçimlerde yüzde 70 oranında rekor bir oyla göreve geldi. Kayseri'de yeni bir heyecanla işi ele aldı ve 4,5 yılda Kayseri'yi orta Anadolu'nun yıldız şehirlerinden biri haline getirdi. Kayseri'yi dünyanın izlediği bir kent noktasına getirdi. Kayseri'ye deniz getireceğim demişti. Herkes gülmüştü. Fakat demek ki ufku olan bir insanmış. Gerçi bunu başaramadı, ama AK Parti Kayseri'ye denizi getirdi. Kayseri, Türkiye'nin örnek, çağdaş kentlerinden bir tanesi oldu. Yeni dönemde de Mehmet Özhaseki kardeşimizle yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 21:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?