3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

KAYSO'da 'Girişimcilik' paneli

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, dünyada yaşanan mali krizin Türk sanayicisinin moralini bozmaması gerektiğini belirterek, "Hükümetin bu süreci iş dünyası ve finans sektörüyle kol kola, iyi bir şekilde yöneteceğine inanıyoruz'' dedi.

Doğan Medya Grubu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik' konulu panel, KAYSO Meclis Salonu'nda düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Mustafa Boydak, Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı ivmenin bir girişimcilik öyküsü olduğunu söyledi.

Boydak, her yıl iş hayatına katılacak 700 bin gence iş sağlanması ve Türk insanının refah seviyesinin Avrupa ülkeleri seviyesine çıkarılmasının kesinlikle özel sektör eliyle yapılacağını söyledi. Boydak, "Özel sektörün de girişimcilik tarafını güçlendirmemiz gerekiyor. Tabii içinde bulunduğumuz süreçte morallerimiz çok yerinde olmayabilir ama iş hayatının çok uzun bir maraton olduğunu biliyoruz. İş hayatında inişler çıkışlar her dönemde var. Türkiye dünyanın şu an yaşadığı sorunları çok yaşadı. Bu günlerin bizim moralimizi bozmaması lazım. Gerekli önlemlerimizi alacağız, kısa vadeli işlerden kaçınacağız, işletmelerimizi risklerden koruyacağız. Bu süreçte kazananlar ve kaybedenler olacaktır. Hiçbir zaman, 'Şu sektörler battı, şunlar batıyor' demek bize yakışmaz. Bizim aklıselim içinde bu süreci yönetmemiz gerekiyor. Kayserili sanayicilerimizin bu süreci güzel bir şekilde yöneteceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur" dedi.

Paniğin kimseye faydasının olmadığına dikkat çeken Boydak, hükümetin bu süreci iş dünyası ve finans sektörüyle kol kola iyi bir şekilde yöneteceğine inandığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?