5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

KAYSO'dan üniversiteye yardım

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve üyeleri tarafından oluşturulan 350 bin TL'lik fon, Melikşah Üniversitesi'ne verildi.

Melikşah Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan tanıtım ofisinde düzenlenen programda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, oda olarak eğitimin her seviyesine hiçbir görüş ve fikir ayrımı yapmadan desteklerini devam ettirdiklerini söyledi.

KAYSO olarak 350 bin TL'lik bir fon oluşturduklarını ve bunu Melikşah Üniversitesi'ne vereceklerini kaydeden Boydak, "Bu yardımı değerli oda üyelerimizin katkılarıyla topladık. Burada eğitim alanında üzerimize düşen katkıyı yapacağız. Öğrencilerin eğitim öğretime başlaması bizim için en büyük mutluluk olacak" dedi.

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak ise, KAYSO'nun her alanda olduğu gibi eğitim alanına da destekleri olduğunu kaydederek, desteği olan herkese teşekkür etti.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Raşit Özkanca ise, hayırsever işadamlarının desteğiyle üniversitenin fiziki altyapısının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

21 Mayıs itibariyle öğrenci kontenjanlarını açtıklarını ifade eden Rektör Özkanca, "İlk etapta 4 fakülte ve 8 bölüm ile eğitim öğretime başlayacağız. Ağırlığımız Mühendislik Fakültesi üzerin olacak. Çünkü Kayseri sanayi ağırlıklı bir şehir ve üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak istiyoruz. Öğretimim yüzde 30'u İngilizce olacak. İngilizce eğitiminde iddialıyız. İngiliz ve Amerikalı 10 hocamız olacak. İyi bir branş, lisans ve dil eğitimi vereceğiz. 320 kontenjan öğrencilerimizin yüzde 20'si tam burslu okuyacak. Tam burslu okuyan öğrencilerimiz ileride üniversitemizin iskeletinde yar alarak, öğretim kadrosunu oluşturacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KAYSO Yönetim Kurulu üyeleri, 2009-2010 döneminde faaliyete geçecek olan Melikşah Üniversitesi yerleşkesini gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 12:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?