2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Keklikler doğaya salındı

Hacılar ilçesinde nesli tükenmekte olan keklik kuşlarını koruma altına almak adına bir etkinlik düzenlendi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Melahat Özoğlu, Hacılar Kaymakamı Uğur Bulut ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’in katıldığı etkinlik çerçevesinde, yaklaşık 100 keklik, ilçenin üç değişik ormanlık bölgesinde doğaya salıverildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Melahat Özoğlu, yaban hayatını ve canlılarını koruma kanunu kapsamında Orman Bakanlığı’na yapılan başvurudan olumlu sonuç aldıklarına değinerek, “İlçe sınırları içerisinde bulunan Lifos Tepesi, içerisinde barındırdığı bitki örtüsü ve ağaçlar itibarıyla keklik kuşlarının barınması için oldukça elverişli bir bölge. Antalya İl Müdürlüğü’nden getirilen 100 adet keklik kuşunu doğaya salacağız. Henüz ava yasak olmayan bir bölge olan Lifos için av yasağı Ocak ayında yapılacak toplantıda karara bağlanacak. Ama bizim her türlü denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem de, Hacılar’ın doğa güzellikleri olarak ender ilçelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, bu güzelliğin Kayseri’deki yürüyüş severler tarafından da fark edildiğini belirtti. Yeşili bol olan Hacılar ilçesindeki tek eksiğin yaban hayvanlarının iyi korunamaması olduğuna vurgu yapan Başkan Herdem, “İnşallah yeni yıl ile birlikte bu bölgelerde av yasağı çıkacak ve böylece doğaya bırakacağımız bu keklikler de doğada çoğalacaktır. İlerleyen günlerde doğayı seven herkes, Hacılar’da yeşili izleyip temiz havayı solurken, kuş seslerini de beraber dinleyecekler. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HACILARLILAR TİTİZLİĞİNİ İSPAT ETMİŞ DURUMDA

Antalya Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden getirilen 100 adet keklik kuşunun doğaya salınması için düzenlenen etkinlikte son konuşmayı Hacılar Kaymakamı Uğur Bulut yaptı. Kekliklerin doğaya salındığı bölgede Mayıs ayında Hacılar Belediyesi, İpek ve Hasçelik grubunun katkılarıyla ağaçlandırma yapıldığını hatırlatan Kaymakam Bulut, doğaya bırakılacak kekliklerin de yapılan ağaçlandırma çalışmalarına olumlu bir katkı sağlayacağını söyledi. Hacılarlı insanların doğaya ve çevreye olan titizliğini her zaman ispat ettiğini ifade eden Bulut, “Avcılarımız da aynı şekilde titizliklerini ispat etmiştir. Zaten gerçek bir avcı doğayı korur. Kayserili avcılarımız da bunun bilincindedir. Burada doğa ve yaban hayatının geliştirilmesi hususunda bir katkımız olacaksa bundan mutluluk duyuyor, hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 12:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?