2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Kendi yemeklerinden zehirlendiler

KAYSERİ’de, Yerli Malı Haftası'nı kutlayan ilköğretim okulu öğrencileri, evden getirdikleri pasta, börek ve dolmaları yedikten sonra rahatsızlandı. Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti olan 12 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastanede tedaviye alındı.

Kocasinan İlçesi Fevziçakmak Mahallesi’ndeki Sabahat Hıfzı Gözübüyük İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencileri, 12- 16 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle sınıfta etkinlik düzenledi. Evden getirdikleri pasta, börek, dolma gibi yiyecekleri yiyen öğrencilerin bazıları bir süre sonra rahatsızlandı. 33 öğrencinin bulunduğu sınıfta karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti olan 12 öğrenci, öğretmenleri tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Öğrencilerin, Acil Servis'te gözlem altında tutulduğunu belirten doktorlar, kan tahlillerinin incelendiğini ancak, hızlı bir şekilde fazla miktarda yemelerinden dolayı da rahatsızlanmış olabileceklerini dile getirdi.

Hastanede tedaviye alınan öğrencilerin isimleri ise, şöyle: Büşra Kaya (8), Ayşe Yılmaz (8), Buse Küçükşahin (8), Mustafa Korkmaz (8), Cüneyt Temiz (8), Arif Toy (8), Yağmur Karaman (8), Abdurrahman Çağatay Koca (8), İlayda Karatürk (8), Kadir Mermer (8), Mahmutcan Altay (8) ve Mehmet Poyraz (8).

DHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 15:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?