3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kenesavar tişörtler satışa çıktı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artış gösteren sivrisinek kene gibi haşerelerİ insan vücudundan uzak tutmak amacıyla nano teknolojisi ile üretilen tişörtler Kayseri'de de satışa çıkarıldı.

Nano teknolojiyle "milimetrenin milyonda biri" boyutlarda çalışma yapılarak haşere kovucu etken madde uygulanan kumaştan yapılan giysiler, Kayseri'deki mağazalarda ilgi görmeye başladı. İzmir'de bir tekstil firması tarafından üretilen tişörtlerin Kayseri'de satışını yapan Hakkoymaz Tekstil Domino Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakkoymaz, ürünün haşerelerin olabileceği yerlerde kene veya sivrisineğin insandan uzak tutulması için nano teknoloji ile üretildiğini söyledi.

Bu ürün sayesinde kene ve sivrisineğin insana en fazla 1 metre yaklaşabildiğini belirten Hakkoymaz, 'Tişörtte kullanılan etken madde, Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylıdır. Üründe, insan sağlığına zarar verici herhangi bir madde yoktur. Sadece haşerelerin algılayabileceği bir koku ile koruma sağlanıyor. Bu kimyasal madde sayesinde sivrisinek ve kene ile mücadelede yüzde 87 başarı sağlanıyor. Yıkama talimatına uyulduğu takdirde etken madde kolay kolay kaybolmuyor. Ürünü aldığınızda çok az bir koku oluyor ve oda kısa bir süre sonra kayboluyor" dedi.

Havalar ısındıkça daha çok talep olacağını düşündüklerini kaydeden Hakkoymaz, "Haşere savar tişörtlerin fiyatları da o kadar yüksek değil. Haşere savar şort ,eşofman altı ve bermuda gibi ürün çeşitleri de bulunmaktadır. Fiyatları ise 20 ile 25 YTL arasında değişmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 09:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?