4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Kent kart' hayatı kolaylaştıracak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarlanana 'kent kart' projesiyle, artık cüzdanları kabartan onlarca karta gerek kalmayacak.

Kısa zaman içinde hizmete sunulacak kent kartla Kayserililer sinemaya, müze ve stadyum gibi alanlara gidebilecek, toplu taşıma araçlarına binebilecek, aynı zamanda elektrik, su ve doğalgaz faturalarını aynı kartla ödeyebilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ihalesi yapılan kent kartın en kısa zamanda hayata geçirileceğini açıkladı.

Çalık Yatırım Bankacılığının, Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde toplu taşıma, elektronik ücret toplama ve araç takip sistemlerini 10 yıllığına yap-işlet modeli ile kurup işleteceğini bildiren Özhaseki, bu firmanın toplanan trilyonlarca liranın sadece yüzde 0.48 oranında pay alacağını açıkladı.

Kent kart uygulamasının vatandaşların hayatını ciddi manada kolaylaştıracağını belirten Özhaseki, "Hepimizin cüzdanları alışveriş kartları veya diğer kartlarla dolu. Tüm bu kartların yerine sadece bir kart yeterli olacak. Ayrıca gidilen yerlerde bozuk para sorunuyla karşılaşılmayacak. Hem ödeme yapan hem de tahsilat yapan kişiler için çok büyük kolaylık sağlanmış olacak" dedi.

Kent kartın ilk etapta toplu taşıma araçlarında kullanılacağını kaydeden Özhaseki, daha sonra elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi faturaların ödenip sinema, müze, stat gibi alanlara girilebileceğini söyledi. Özhaseki, Kayserililerin bu sayede tek bir kartla hemen hemen tüm işlerini halledebileceklerini açıkladı.

CHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 13:25:08
Güncelleme :6 Eylül 2008 Cumartesi 13:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?