4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kent Ormanı hizmete açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım ve düzenleme çalışmaları tamamlanan Kayseri Kent Ormanı, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra ilçe ve ilk kademe belediye başkanları, adli yargı mensupları ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı törene, Adıyaman Harefane Ekibi ve Adıyaman Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da gösterileriyle renk kattı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, hizmet üretmekten açılış yapmaya vakit bulamadıklarını kaydederek, "Sürekli olarak hizmet üretiyoruz. Bir yandan mevcut işlerimizi tamamlıyor, bir yandan da yeni projeler geliştiriyoruz. O kadar çok iş yapıyor, hizmet üretiyoruz ki bunları açmaya vaktimiz olmuyor. En son Başbakanımızın da katıldığı törenle 41 açılışı birden yaptık. Bunların arasında 7 bin 200 kişilik, Anadolu'nun en güzel kongre ve spor merkezi vardı, Türkiye'nin en estetik terminal binası vardı, yüzlerce kilometre yol, binlerce kilometrekare park vardı. Tek tek açmaya vaktimiz olmadığı için hepsini aynı anda açmak zorunda kaldık" dedi.

Konuşmasında şehirlerin de insanlar gibi canlı organizmalar olduğunu belirten Başkan Özhaseki, gelişimin sürekli olması gerektiğinin altını çizerek, "Kayseri, sürekli gelişen ve değişen bir şehir. İhtiyaçları önceden tespit edip yerine getiriyoruz. Diğer büyük şehirlerin yaşadığı sorunların hiçbirisini yaşamıyoruz. İçme suyu için 2050 yılına kadar yetecek Dokuzpınarlar su kaynaklarını devreye sokuyoruz. Toplu taşımada dünyanın en son geldiği noktaya biz de geldik. Raylı sistem çok yakında Kayseri'de yolcu taşımaya başlayacak. Stadyum birkaç aydan hizmete girecek. Türkiye'nin en güzel Kongre Merkezini, Otobüs Terminali'ni hizmete sunduk. Kayseri'ye ikinci bir Kayseri katacak Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesinde yakında yapım çalışmalarına başlıyoruz. Kayseri'nin dört bir tarafına büyük mesire alanları yaptık. Gesi'de, Talas'ta, Alidağı'nda, Fuar alanında, İnönü Parkı'nda vatandaşlarımız için dinlenme ve piknik yapma imkanı sağladık. Şimdilerde Ali Dağı'nı baştan aşağı ağaçlandırıyoruz. 800 kilometre uzunluğunda damlama su borusu çektik. Erkilet yamaçlarını ağaçlandırmak için harita taraması yapıyoruz. Etrafıyla birlikte yemyeşil bir Kayseri ortaya çıkarmanın çabası içerisindeyiz" diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde doğup büyüdüğü topraklara olan borcunu ödemeye çalıştığına dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm, ekmeğimi kazandım. Şimdilerde belediye başkanı olarak buraya olan borcumu ödemeye çalışıyorum. Bunu yaparken de hemşerilerimizin 'Allah razı olsun' şeklindeki sözlerinden başka hiçbir beklentim yok. Benim için dua ettiklerini, manevi olarak arkamda olduklarını da biliyorum. Bu inançla da durmadan çalışmaya gayret ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Kıranardı Belediye Başkanı Rıdvan İlkaya ve Hisarcık Belediye Başkanı Ali Veral de, böylesine önemli bir yatırımın bölgelerinde hizmete sunulmasının kendileri için büyük bir nimet olduğunu belirtti ve Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici de törende yaptığı konuşmada Kayseri'nin yeşil alan yönünden gün geçtikçe geliştiğini belirterek, "Kent Ormanı, gerçekten büyük ve güzel bir yeşil alan. Şehrimize kazandıranları ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Vatandaşlarımız burada dinlenme ve hoş vakit geçirme imkanı bulacaklar. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Törende konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Kayseri'nin son 15 yılda ayrı bir güzellik kazandığına dikkat çekerek, "Çok değil bundan 15-20 yıl önce pikniğe gidilecek tek bir Sarımsaklı Barajı vardı. Ona da önceden yer ayırtırdık, öyle giderdik. Şimdi her tarafımız parklarla, mesire alanlarıyla doldu. Daha geçen yıl şehrin batısında İncesu'da, doğusunda Mimarsinan'da ve Gesi'de, güneyinde Erkilet'te parkların ve mesire alanlarının açılışını yaptık. Bugün de burada 1 milyon metrekare’nin üzerinde bir mesire alanının açılışını yapıyoruz. Şehrimize bu güzel yeşil alanları kazandıran belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından sembolik olarak kurdele kesilerek 1 milyon 100 bin metrekare büyüklüğündeki Kayseri Kent Ormanı'nın açılışı yapıldı. Kamelyalar, yürüyüş yolları, spor sahası, mescit, tuvalet ve otoparklar bulunan Kent Ormanı, şimdiden vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterilen bir mesire alanı oldu.

“HAREFANE EKİBİ RENK KATTI”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene Adıyaman'dan gelen Harefane Ekibi ve Halk Oyunları Topluluğu renk kattı. Yöresel türkü ve halk oyunlarıyla keyifli dakikalar yaşatan ekibin konseri ilgiyle izlendi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 14:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?