3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

KESK, ABD'yi protesto etti

Kayseri’de Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyeleri, AK Parti İl Teşkilatı önünde ABD’nin Irak operasyonunu protesto etti.

Çok sayıda sendika ve sivil toplum örgütünün destek verdiği eylemde bir basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Halil Ünal, ABD’nin Irak’ta kadın, çocuk demeden sivilleri acımasıca katlettiğini belirterek, "Türkiye’nin buna suskun ve seyirci kalmasına anlam veremiyoruz. Yanı başımızda bunlar yaşanırken Türkiye, ABD’nin kendisine verdiği rolü gereği suskun duruyor, hatta susmakla da kalmıyor, Irak halkının katliamını yapan Amerikan askerlerine yiyecek, içecek gibi lojistik destek sağlıyor. Yurt içinde açlığa, işsizliğe mahkum ettiği şoförlerinin çaresizliğini kullanma pahasına bu desteği sağlıyor.

Siyasi olarak da AK Parti iktidarı, her ne kadar ara sıra da olsa kendi milletvekili veya bakanlarının Amerikan katliamıyla ilgili eleştirilerine izin vermiyor. Göstermelik eleştiri yapanları azarlıyor, eleştirilerden dolayı da Amerika’dan özür diliyor. Bu kadar onur kırıcı ve aşağılayıcı bir destek vermenin anlamı çok üzüntü de olsa gayet açıktır. Bunun anlamı, AK Parti iktidarı, Amerika emperyalizmiyle bölgede yapılan katliamlara karşı işbirliği içinde demektir. Bunun anlamı, Amerikan emperyalizminin ülkemizi AK Parti eliyle savaşsız teslim almasıdır" dedi.
Basın açıklaması sırasında "Kahrolsun ABD emperyalizmi" şeklinde sloganlar atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

KAYSERİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 08:58:51
Güncelleme :5 Aralık 2004 Pazar 11:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?