1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

KESK mitinge hazırlanıyor

Kamu Emekçileri Konfederasyonu Sendikası (KESK), Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kamuran Karaca, 'Özgür Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye' şiarı ile 3 Kasım 2007'de Ankara'da düzenlenecek mitinge tüm kamu emekçilerini davet etti.

Kayseri Eğitim-Sen şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısına KESK Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Kamuran Karaca, Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Turgut Oba, Sağlık Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Köksal Aydın, Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Sağdıç, Kayseri SES Başkanı Orhan Karakaya ve sendika üyeleri katıldı.

Eğitim-Sen'in konuğu olarak Kayseri'ye gelen KESK MYK üyesi Kamuran Karaca, bugünlerde önemli süreçlerden geçtiklerini, yaşanan gerginlik ortamında emekçilerin seslerinin boğulmakta olduğunu ve 22 Temmuz seçimleri öncesi gibi emekçilerin isteklerinin görmezlikten gelinildiğini söyledi. Karaca, ''KESK olarak bu yıl altıncısı yapılan ve hiçbir bağlayıcılığı olmayan son sözü hükümetin söylediği toplu iş görüşmelerinden 2006 yılında çekilme kararı aldık. Bugüne kadar da herhangi bir aşama kaydedilememiştir. Anayasa çalışmalarında sergilenen tutum yanlı olup hiçbir aşamada emekçilerin talepleri dikkate alınmamaktadır. Herkes bilmelidir ki emekçiler çaresiz değildir, çare fiili ve meşru mücadeledir, çare KESK'te örgütlenmektir, çare inandığına haykırmak ve yılmamaktır'' dedi.

Kamu emekçileri açısından bıçağın kemiğe dayandığı noktada olduklarını belirten Karaca, “Bu sürece sessiz kalamayız,bu sıkıntılara karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Taleplerimizi haykırmak, düşüncelerimizi paylaşmak, ortaklaştırmak için 3 Kasım 2007'de Ankara'da 'Özgür Demokratik ve Eşitlikçi bir Türkiye' şiarı ile birlikte düzenlenecek olan mitinge tüm emekçileri ve halkımızı bekliyor, geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz” şeklinde ifade etti. KESK MYK üyesi ve beraberindeki heyet daha sonra Telekom binası önüne gelerek Haber İş'in grevine destek verdiklerini belirttiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 14:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?