4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kick boks kralı Türkiye'de tanınmak istiyor

Kick Boks’ta, dünya şampiyonluğunu elinde bulunduran ve aldığı başarılarla dünyanın en iyi teknik dövüşçüsü seçilen Serkan Yılmaz, Avupa ve Uzakdoğu’da tanınmasına rağmen Türkiye’de başarılarının bilinmemesinden şikayetçi.

Kick Boks Dünya Şampiyonu Serkan Yılmaz, Türkiye’de sporculara gerekli ilginin gösterilmediğini belirterek, "Türkiye’de sporcunun başarılı olması ve medyada yeralması için sporcunun ya Türkiye’ye dışardan gelmesi gerekiyor ya da buradan yurtdışına çıkması. Ferdi sporlarda başarı yakalanınca sporcuyla ilgileniliyor. Fakat o zamana kadar bir sporcu nasıl ve ne zorluklarla geliyor kimse bilmiyor" dedi.

Dünya şampiyonu olan ve altın kemeri elinde bulunduran Serkan Yılmaz, 20 yıldır bu sporla uğraştığını ve zor şartlarda imkansızı başardığını belirterek, "Türk sporcular uzakdoğu sporlarında oldukça başarılı. Bu sporlar, Avrupa ve Uzakdoğu’da oldukça ilgi gören spor dalları. Oysa Türkiye, bu sporla yeni tanışıyor. Türk sporcularının başarısı Türk halkı tarafından bilinmiyor. Avrupa ve Uzakdoğu’da tanındığım kadar Türkiye’de tanınmıyorum" şeklinde konuştu.

Serkan Yılmaz, bir Türk olarak aldığı başarılardan gurur duyduğunu Türk adını ve İstiklal Marşı’nı dünyanın bir çok yerinde duyurmaya devam edeceğini belirterek, "Biz bu işi birileri bize sahip çıksın diye yapmıyoruz. Halkımızın duasıyla Türk Bayrağı’nı her zaman bu alanda zirvede tutmak istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 12:39:02
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 17:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
saffet yılmaz IP: 85.97.97.xxx Tarih : 2.06.2006 18:18:30
tekmeleri ünlü olan serkan yılmaz kikcboksta çok başarılı bir sporcu ağabeyimiz. Yurt dışında yapmış olduğu maçları izleme fırsatım olmuştu bizi çok kez gururlandırdı türk bayrağını özellikle japonyada çok kez dalgalandırdı. Başarılarının devamını diliyorum teşekkürler serkan yılmaz