8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kimsesiz çocuklar yararına seminer

KİMSESİZ ÇOCUKLAR YARARINA SEMİNER

Hayalevi Kreş ve Erdem yayınları işbirliği ile düzenlenen eğitim seminerinden elde edilecek gelirle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumunda kalan çocuklar için oyun odaları yapılacak.

Sabancı Kültür Sitesi'nde Hayalevi ve Erdem Yayınları işbirliği çerçevesinde Dr. Melike Günyüz'ün sunumu ile 'Okul Öncesi Dönemde Okuma Kültürünün Geliştirilmesinde Alternatif Modeller' konulu ve Uzm. Aile Terapisti Atiye Koç'un sunumu ile 'Okul Öncesi Dönemdeki Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve çözüm Önerileri' konulu eğitim semineri düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, ERÜ müzik öğretmenlerinin mini konseri ile devam etti. Daha sonra kürsüye gelen Uzm. Aile Terapisti Atiye Koç, çocuklardaki dikkat eksikliği hakkında açıklamalarda bulunurken, dikkat eksikliğinde en önemli faktörün genetik geçişten kaynaklandığını vurguladı. Koç, "Oku, ev ve arkadaş çevresinde günlük yaşam faaliyetlerini etkileyecek düzeyde dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik ile ortaya çıkan nörolojik temelli bir bozukluktur. Dikkat eksikliğinin 4 nedeni vardır. Bunlar, doğum öncesi ve sonrası çocukta beyin hasarı oluşturabilecek etmenlerdir. Çocuğun MMS'deki gelişimsel sorunlar, genetik geçiş, beyin hücrelerinin glikoz kullanımındaki bozukluğu ve B12 vitamin eksikliği gibi nedelen dikkat eksikliğinin kaynağıdır" dedi.

Koç, daha sonra dikkat eksikliğinde yapılması gerekenler ve çözüm önerileri hakkında bilgiler aktardı.

Yapılan eğitim seminerinden ve sporsorlardan elde edilecek gelirle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumunda kalan çocukları için oyun odaları yapılacağı bildirildi.

KİMSESİZ ÇOCUKLAR YARARINA SEMİNER
KİMSESİZ ÇOCUKLAR YARARINA SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 17:02:01
Güncelleme :17 Nisan 2011 Pazar 00:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?