4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kiralık Ramazan davulu

Kayseri'de, yaz aylarında düğünlerde davul çalanlar, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte davullarını bir aylığına 30 ile 100 YTL arasında değişen fiyatla kiraya veriyor. 

Kayseri'nin Taceddin Veli Mahallesi'nde geçimlerini davul zurna çalarak sağlayan kişiler, Ramazan ayı dolayısıyla davullarını kiraya veriyor. Emekli olan Ahmet Behsat Keçe, maddi durumunun kötü olması ve boş kalmamak için Ramazan ayı için 30 günlüğüne 80 YTL'ye davul kiraladığını ve sahurda çalışacağını söyledi. 

Davul sahibi Yaşar Atay ise, elindeki davulları Şiremendi Caddesi üzerinde bulunan ağaçlara asarak müşterilerini bekliyor. Kendisine ait birçok davulu bulunduğunu belirten Atay, ''İşlerimiz kötü gidiyor. Bize Ramazan ayında davul çaldırmıyorlar. Bizde bir aylığına davulları kiraya veriyoruz. Davulları kalitesine göre 30 ile 100 YTL arasında değişen fiyatla kiralık veriyoruz. Birçok meslektaşım elindeki davulları kiraya veriyor. Ramazanda davul çalanlar da satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor'' dedi. 

30 senedir davul çalarak geçimini sağlayan 80 yaşındaki Seyfullah Daş da, elindeki 5 davulu için Taceddin Veli Mahallesi Yoğunburç Caddesi üzerinde 'Kiralık Ramazan davulu' ilanı asarak müşteri bekliyor. Beş gündür cadde üzerinde beklemesine rağmen hiç davul kiraya veremediğini anlatan Daş, ''Bize Ramazan ayında davul çalmayı yasak ettiler. 5 gündür bekliyorum. Eve ekmek götürebilmek için davulumu kiraya veriyorum ama gelen giden yok'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 12:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?