2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Kıranardı, gençlik merkezine kavuştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları tamamlanan Kıranardı Meydanı ve Kıranardı Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Melikgazi Kaymakamı Mesut Demirkol, ilçe ve ilkkademe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Kıranardı Belediye Başkanı İsmail Bağcı, Büyükşehir Belediyesi tarafından beldelerine yapılan hizmetleri anlatarak, "Kendi imkanlarımızla yapılması mümkün olmayan çok büyük işleri, Büyükşehir Belediyemiz sayesinde kazandık. Yol düzenleme, park, meydan, belediye binasının onarımı ve gençlik merkezi ilk akla gelen hizmetler. Kıranardı Şelalesi olarak bilinen bölgede de Kent Ormanı düzenleme çalışmaları sürüyor. Beldemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.

 
Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 3 yıl öncesinde büyük spekülasyonlar ortaya atıldığını ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi sınırlarını düzenleyen kanunun çıkacağı sıralarda buralarda bazıları bildiri dağıtmışlardı. 'Bu kanun çıkarsa sizin arsalarınız gider, tapularınızı elinizden alırlar, açıkta kalırsınız' dediler. Aradan 3 yıl geçti, gelinen nokta işte ortada. Şimdi buradan tek otobüsle Meydan'a, hastaneye gidiliyor. Kanun, bize düşen görevleri sıralamış ancak biz bununla yetinmiyoruz ve belediye başkanlarımızın bizden gelen talepleri çerçevesinde park, yeşil alan, gençlik merkezi yapıyoruz. Altyapı, kanalizasyon, içme suyu zaten bizim görevimiz. Bunları da yerine getirince ortaya imkanları bol yerleşim yerleri çıkıyor. Kıranardı'na şu ana kadar toplam 12 milyon YTL’lik yatırım yapmış durumdayız. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Belediye olarak devletin yapamadığı işleri yaptıklarını belirten Başkan Özhaseki, bu işleri de ceplerinden para çıkmadan hallettiklerini kaydederek, "Kayseri'nin dört bir yanına yollar, parklar, sosyal tesisler, arıtma tesisleri, gençlik merkezleri yaptık. Bunun yanında baraj yaptık, stadyum yapıyoruz. Bunlar aslında belediyelerin yapması gereken işler değil. Ama bu şehrin geleceği için yapıyoruz. Adeta devlet gibi çalışıyoruz. Yurtdışından gelen hemşerilerimiz, 'Avrupa'da gördüklerimizin aynısını burada da görmeye başladık. Oralardan farkı yok. Önceden imrenirdik, şimdi övünüyoruz' diyorlar. Bütün bu büyük işleri de cebimizden tek lira çıkmadan yapıyoruz. Bunun temelinde iyi niyet, gayret ve Allah rızası var. Sen eğer niyetini halis tutar, Allah rızası için gayret edersen, Cenab-ı Allah da yardımcın oluyor, işlerin bereketli oluyor" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Kıranardı Belediye Başkanı İsmail Bağcı ve Kıranardı Belediyespor Başkanı Mustafa Mermer tarafından Başkan Özhaseki'ye birer teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Kıranardı Gençlik Merkezi'ne geçilerek buranın açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol binayı gezerken, Başkan Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Demirkol ile birlikte kısa bir süre bilardo oynadı. Açılışı yapılan Kıranardı Gençlik Merkezi'nde kütüphane, internet cafe, bilardo salonu, el sanatları merkezi ve kafetarya bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 14:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?