30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kirayı ödeyemeyen aile evden atıldı

evden atıldıKayseri'de ev kirasını ödeyemeyen bir aile, zihinsel engelli 2 çocuğuyla birlikte sokak ortasında kaldı. Oturdukları apartmanın ön tarafında bulunan sokağa eşyaları atılan aile, hayatlarını 4 gündür sokak ortasında sürdürüyor. 

Edinilen bilgiye göre, Kocasinan İlçesi'ne bağlı Argıncık Alsancak Mahallesi 27. Sokak'ta zihinsel engelli 2 çocuğu ve ailesiyle birlikte oturan Asım Çandır (50), ev sahibine olan kira borcunu ödeyemeyince mahkeme kararıyla evinden atıldı. 8 aydır kira borcunu ödeyemeyen ve işsizlik nedeniyle evini geçindiremeyen Asım Çandır, eşyaları sokak ortasında kaldığı ve maddi imkanları elvermediği için yeni bir eve taşınamadığını söyledi. Asım Çandır, "Ev sahibine olan borcumuzu ödeyemedik. Ev sahibi avukat tutarak bizi evimizden attırdı. Zihinsel engelli iki çocuğumuzla birlikte sokak ortasında kaldık. Kendimiz için değil ama çocuklarımız için yetkililerin ilgilenmesini bekliyoruz" dedi. 

Anne Perihan Çandır ise, zihinsel engelli ve bakıma muhtaç çocukları Burcu Çandır (16) ve Onur Çandır'ın (10) sokak ortasında oldukları için bakımlarının yapılamadığını ve güneş sebebiyle yüzlerinin yandığını belirtti. Perihan Çandır, "Çocuklarımın bakımını yapamıyorum. Kızım 16 yaşına geldi. Temizliklerini ve gereken bakımlarını sokak ortasında yapamıyorum. Bize uzanacak yardım elini bekliyoruz" diye konuştu. 

4 gündür kirasını ödeyemedikleri için atıldıkları evlerinin önünde hayatlarını sürdüren Çandır ailesi, zihinsel engelli çocukları için yardım beklediklerini kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 11:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?