5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kirayı ödeyemeyince sokağa atıldılar

Kayseri'de engelli bir baba, ev kirasını ödeyemediği için 5 çocuğuyla birlikte kış ortasında sokakta kaldı.

Kocasinan ilçesi Mevlana Mahallesi 10. Cadde üzerinde bulunan Deniz Apartmanı'nın 1. katında oturan ve geçirdiği felç yüzünden sakat kalan Ali Tuna, kirasını ödeyemediği için evden çıkarıldı.

Yıllar önce kahvehanelerde çaycılık yapan, ancak sağ kolundaki kemik erimesi sebebiyle işten çıkmak zorunda kalan Ali Tuna, bugün öğleden sonra kirasını ödeyemediği için oturduğu evi boşaltmak zorunda kaldı. Eşyalarını, kiracı olarak kaldığı apartmanın bahçesine yığan Ali Tuna, yardımseverlerden uzanacak yardım
elini bekliyor.

Çocuklarıyla birlikte sokakta kalan anne Hayriye Tuna, eşinin hastalığı sebebiyle iş bulamadığını dile getirerek, "Yetkililere çok sayıda mektup yazdım, ancak hiçbiri bize cevap vermedi. Çocuklarımıza bakamıyoruz. Yardım istiyoruz. Komşuların yardımı ile burada durabiliyoruz, ama yetmiyor. Eşime iş istiyorum. Şuanda ev kirasını ödeyemediğimiz için eşyalarımızla birlikte sokaktayız. Kaymakamlığa gittim, 250 TL para verdi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na mektuplar yazdım. Sonuç geliyor, ama hep kaymakamlığa yönlendiriyorlar. Ama kimse bir şey yapmıyor. Yeşil kartımızda yok. Çocuklarımız hasta olsa ben ne yapacağım. Şuan dışarıda bekliyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Herkesten yardım bekliyoruz. Bu soğukta Müslüman dışarıda bırakılır mı? Yardımseverler ve Kayseri halkından yardım bekliyoruz" diye konuştu.

9 yaşındaki Gizem Tuna ise, uzun süredir dışarıda olduklarını belirterek, "Çok üşüyorum, yarın okula gideceğim, ne yapacağımı bilmiyorum. Arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum. Bir evimizin olmasını istiyorum" dedi.
Aileyi dışarıda gören vatandaşlar ise, 5 çocuklu aileye devletin yardım elini uzatmasını istedi.

Eşyalarıyla birlikte sokakta kalan Ali ve Hayriye çifti, Mevlüt (16), Gizem (9), Samet (6), Kadir (4) ve Ömer (2) isimli 5 çocuğuyla birlikte kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?