4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kitap dostlarına ödül

Kayseri’de Kütüphaneler Haftası münasebetiyle, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, kitapla geçen zamanın hayatın en dolu zamanı olduğunu dikkat çekerek, "Ortak yanı kitap olanlar, her konuda iyi anlaşırlar. Kitap insanları etrafında toplayan ve içindeki bilgiler vasıtasıyla halkalar oluşan bir değerdir. Görsel medyanın, televizyonun ön planda olduğu günümüzde, kitaba değer vermek, kitap okumak başlı başına bir erdemdir. Kitap okuyan adam 5 dakikada kendini gösterir" dedi.

Törende kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Oktay Durukan da başvuruların değerlendirilmesi aşamasında zorlandıklarını, çünkü çok güzel eserlerle karşılaştıklarını söyledi. Şiir ve kompozisyonlarda Türkçe’nin çok güzel kullanıldığına dikkat çeken Durukan, öğrencilerin Türkçe’ye hakim olmalarının da sevindirici bir durum olduğunu belirtti.

Daha sonra liselerarası şiir dalında birinci olan Selda Kadalak ile ikinci olan Senem Gezeroğlu şiirlerini okudu. Ardından dereceye giren ilköğretim ve lise öğrencilerine plaket ve hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 15:16:16
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?