30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kitaplar ile Kayseri tanıtıldı

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin yayınladığı "Fotoğraflarda Kayseri" adlı kitap, düzenlenen kokteylle tanıtıldı. 

Kocasinan Belediyesi sergi salonunda gerçekleştirilen tanıtım kokteyline Kayseri Valisi Osman Güneş, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Erdoğan Ayata, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Güneş, kokteylde yaptığı konuşmada, "Fotoğraflarda Kayseri" kitabının insanı yıllar öncesine götürmemesinin mümkün olmadığını kaydederek, kitapta yaklaşık 120 yıl öncesinden günümüze gelen fotoğrafların yer aldığını belirtti. Vali Güneş, "Tabiatıyla bu kitaplara bakmak, incelemek, duygulanmak fevkalade güzel bir şey, ama bunları bir araya getirmek çok çok zor bir iş. Bu işe katkılarından dolayı fotoğrafçı Nihat Karakaya'ya teşekkür ediyorum. 

Fotoğraf bir sanattır. Bir sanat üzerinde değerlendirme yapmak, konuşmak en az o sanatı icra edenler kadar o sanattan anlamayı icap ettirir. Dolayısıyla biz bu sanata karşı biraz cahiliz. Ama değeriyle bunları her zaman izliyoruz, görüyoruz. Geçmişten geleceğe köprü görevi vazifesi gören böyle bir çalışmayı ortaya çıkardığı için Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'a ve çalışanlarına da şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel çalışmaların devamının gelmesini de temenni ediyorum. Kayseri'nin tanıtımı için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bu konuda geçmiş itibarıyla biraz sınıfta kaldığımızı düşünüyorum. Sahip olduğumuz doğal güzelliklerin, tarihsel değerlerin, kültürel değerlerin tanıtımı konusunda biraz daha gayret gösterilmesi lazım" dedi. 

Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız ise, insanların sadece maddi ihtiyaçlarını değil devralınan kültürün ne olduğuna dair birtakım işaretleri de ortaya koyma çabasında olduklarını ifade ederek, belediye bütçesi dahilinde kültür yayınlarına da yer verdiklerini söyledi. Başkan Yıldız, "Kocasinan Belediyesi olarak kültür yayınlarının beşincisini sizlere bugün takdim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Belki elinizdeki siyah beyaz olan bu fotoğraflar biz yaştakiler veya sizler için önemli hatıralar içeriyor. Belki bu fotoğraflardan birkaç tanesiyle 5-6 saatinizi geçirebilirsiniz. Kendi hatıralarınızı, kendi izlerinizi, geçmişinizi, hayatta iken olan geçmişinizle, evlerinizle, mahallelerinizle karşılaştırma fırsatını yakalıyorsunuz. 

'Fotoğraflarda Kayseri' kitabı sadece eşyayla alakalı değil. Geçmiş yıllarda bir mahallede yardımlaşmanın, dayanışmanın, zenginliğin ve fakirliğin ne kadar olduğu, nasıl beraber yaşandığı konusunda bir kültür ve hayat düzeni olarak bize bilgiler veriyor. Dilerim bu güzellikler unutulmaz ve bugüne gelecek güzellikler arasında yer alır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 13:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan yıldırım IP: 85.108.64.xxx Tarih : 18.08.2006 01:46:29
kayserinin geçmişini tanıtan resimlerin olması çok güzel günümüz resimleri ile karşılaştırılabilir emeği olanlara teşekkürler bu kitabı nerden temin edebilirim