4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kızılay kan bağışı çadırı kuruldu

Kızılay Kayseri Şubesi gönüllü kan bağışı çadırını cumhuriyet meydanında kurdu.

1 doktor 4 hemşire ve 7 personelle hizmet veren çadır bir ay boyunca kan vermek isteyen gönüllü vatandaşlara hizmet verecek.

Türkiye genelinde toplam bir milyon Kayseri'de ise 200 bin ünite kan bağışını hedefleyen Kızılay yetkilileri, kan bağışı yapacak olan vatandaşları beklemeye başladı.

Kayseri Kan Merkezi Müdürü Adem Tatar yaptığı açıklamada, “Gelişmiş ülkelerde güvenli kan bağışçıları oranı yüzde 5 düzeyindeyken ülkemizde bu oran yüzde bir buçuk civarındadır. Temel amacımız ülkemize yakışır şekilde gelişmiş ülkelerdeki gönüllü ve düzenli kan bağışçısı oranlarını yakalamaktır. 140 yıllık tarihi birikimi ile ülkemizin en köklü ve güçlü insani yardım kuruluşu olan Türk Kızılay’ı son dönemlerde ciddi bir atılım gelişim süreci oluşturmuştur. Ulusal güvenli kan temini projesi hayata geçirilmiş, 8 ilde bölgesel kan merkezleri oluşturulmuştur. Ülkesini ve insanını seven sorumluluk sahibi tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olarak Türk Kızılay'ı olarak kan merkezlerine çağırıyoruz” dedi.

Açılıştan sonra Kızılay kan bağışı çadırına vatandaşların büyük ilgi göstermesi dikkat çekerken, Kızılay yetkilileri ilginin böyle devam etmesini dilediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?