3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kızılay'a rekor kan bağışı

Kızılay Kayseri Kan Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Tatar, Kızılay'ın Türkiye çapında başlattığı "1 Milyon İyi İnsan Aranıyor" kampanyası çerçevesinde Kayseri'de bir ayda 4 bin ünite kan bağışı yapıldığını söyledi.

Anbar Mahallesi'ndeki Ağaç İşleri Sitesi'nde çalışan işçiler için kurulan çadırın, 3 gün gün boyunca açık kalacağı belirtildi. Kayseri Kan Merkezi Müdürü Dr. Adem Tatar, kampanyanın 24 Mayıs tarihinde başladığını hatırlatarak, bir ay içerisinde vatandaşlar tarafından yaklaşık 4 bin ünite kan bağışı yapıldığını söyledi.

Kampanya öncesinde ayda bin ünite kan toplayabildiklerini ifade eden Tatar, "Kayseri'nin ihtiyacı aslında aylık 3 bin ünite kandır. Görüyoruz ki kampanya kapsamında bu sayı arttı. Kampanyanın Haziran ayı sonunda bitmesini planlamıştık. Herhalde 2008 yılın sonuna kadar kampanya devam edecek. Bizim hedefimiz kana gereksinim duyan hastaların biran önce kan bulmalarını sağlamak" dedi. Tatar, Ağaç İşleri Sitesi'ndeki çalışmalarının ardından Develi ilçesinde çadır açacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada Ağaç İşleri Sitesi'nde çalışan esnaf Berat Doğrar, kendisinin de kan bağışında bulunduğunu ifade ederek, kampanyanın acil kan ihtiyacı olanlar için yararlı olacağını söyledi

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?