4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kızılay'dan kan bağışçılarına ödül

Kayseri'de Kızılay'a belirli aralıklarla kan bağışında bulunan gönüllüler, madalya ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

City One Otel'de gerçekleştirilen törene, Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, İl Müftüsü Şaban İşlek, Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Şahin ile kan bağışında bulunan 150 gönüllü ve davetliler katıldı.

Kızılay Kayseri Bölge Kan Merkezi Müdürü Ahmet Tatar, 5 yıl önce gönüllülerden yüzde 20 olan kan ihtiyacı oranını bugün yüzde 60'a çıkartmanın bile yetmediğini söyledi.

Kan bağışındaki gönüllü ve duyarlı insan sayısının artırılması gerektiğinin altını çizen Tatar, "Hedefimiz, gönüllülerden yüzde 100 kanı temin etmek. Kan hizmetlerinden herkes yararlansın. Artık hastanelerde hastalar istenilen kanı beklemesin, aramasın. Yatan ve ihtiyacı olana zamanında kan temin edebilelim. Onun için kan bağışındaki gönüllü ve duyarlı insan sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan İl Müftüsü Şaban İşlek ise, kan bağışlamanın sağlık için çok önemli olduğunu, bundan daha önemlisinin ise hayat kurtarmak olduğunu, hayat kurtarmanın da büyük sevap olduğuna dikkat çekti. İşlek, kendisinin de yıllardır kan bağışında bulunduğunu belirterek, hayat kurtarmanın dinimizdeki yerini Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle anlattı.

Konuşmalardan sonra sadece Kayseri'de belirli aralıklarla kan bağışında bulunan gönüllülere madalya ve teşekkür belgesi ile plaketleri verildi.

 10 bağışçıya bronz, 20'sine gümüş, 30'una altın dağıtıldığı törende, gazeteci Davut Güleç ise Kızılay'a 18 defa kan bağışı ile bronz madalya aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 14:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?