3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kızılay'dan kan bağışı semineri

Türkiye Kızılay Derneği Kayseri Şubesi tarafından, AK Parti Kayseri Kadın Kolları üyelerine, kan bağışı ve önemi konusunda bilgilendirme semineri verildi.

AK Parti İl Teşkilatı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu ve kadın kolları üyeleri katıldı.

Türkiye Kızılay Derneği Kayseri Şubesi'nden Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Kürşad Bulut ve diğer yetkililer seminere katılan katılımcılara, kan bağışının önemi ve kan bağışı ile ilgili çeşitli konularda bilgiler verdi. Kan verirken ve kan alırken dikkat edilmesi gereken önemli konulara değinen Bulut, bu konuların büyük hayati önem taşıdığını, dikkat edilmediği takdirde çok önemli hastalıkların kan yoluyla bulaşmasının mümkün olduğunu anlatarak, bu konularda çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Kürşad Bulut, kan bağışı konusunda toplumun daha bilinçli hale gelmesi için bu tür programlar düzenlediklerini, kan bağışı oranının Türkiye'de yeterli olmadığını ve bu konuda daha çok çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?