5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

KKTC-Kayseri uçak seferleri başlıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, KKTC'nin ekonomisinde gelişmeler olduğunu belirterek, "Bu gelişmeler KKTC'nin iç dinamiklerinin hareketlenmesiyle ve Türkiye Cumhuriyeti'nin maddi manevi desteği sayesinde oldu" dedi.

KKTC resmi havayolu şirketi Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Şirketi'nin 2009 Nisan ayı başında gerçekleştireceği Kayseri Erkilet-Kıbrıs Ercan uçak seferlerinin tanıtımı için kokteyl düzenlendi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar'ın da katıldığı kokteylde konuşan KTHY Müdürü Kaptan Pilot Ahmet Akpınar, nisan ayı itibariyle Kayseri'ye haftada karşılıklı iki sefer düzenleyeceklerini söyledi.

Ahmet Akpınar, "Tarih boyunca ticaret merkezi olan ve bünyesinde görkemli Erciyes'i barındıran Kayseri, bizler için çok önemli. KTHY olarak nisan ayı itibariyle karşılıklı olarak her pazar ve perşembe günleri uçuşlar düzenleyeceğiz. Artık uzakları yakın edeceğiz" dedi.

KKTC Bayındırlık ve İskan Bakanı Salih Usar ise, 1974 yılında Rum kesiminde yapılan faşist uygulamayı bertaraf etmek ve adadaki Kıbrıs Türk varlığını sonsuza dek sağlamak için bu yolda hayatını kaybeden şehitleri rahmetle anarken, programa katılan gazileri de saygı ile selamlayarak konuşmasına başladı.

Usar, "KKTC ekonomisinde gelişmeler oldu. Bu gelişmeler KKTC iç dinamiklerinin hareketlenmesiyle ve Türkiye Cumhuriyeti'nin maddi ve manevi desteği sayesinde oldu. 2008 yılında havacılık sektöründe ciddi gerilemeler yaşanırken, KTHY'larında yükseliş devam etti. 1999-2004 tarihleri arasında KKTC'de kalkan ve inen uçak sayısı 34 bin 500 iken, 2004-2008 yılları arasında bu rakam 61 bin 550 oldu. Kayseri ile Kıbrıs halkı arasında tarihsel bir bağ vardır. Bunun sebebi Osmanlı'nın 1571'de Kıbrıs fethi sonrası Kayseri'den ve Karaman'dan getirdiği vatandaşları KKTC'ye yerleştirmişlerdir" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 12:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?