5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

KLİMİK Kış Okulu başladı

'DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMAK İÇİN AŞI OLUN' UYARISI

Kayseri'de Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları derneği (KLİMİK) ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ortaklaşa düzenlediği KLİMİK Kış Okulu başladı. Okulda ilk dersi veren Prof. Dr. Firdevs Aktaş, "Domuz Gribinden korunmak için aşı olun" dedi.

City One Hotel'de düzenlenen KLİMİK Kış Okulu'nda 'Gündemdeki İnfeksiyonlar ve Hep Gündemde Bulunanlar' konulu dersin ilk konuşmasını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof.Dr. Firdevs Aktaş yaptı. Prof.Dr. Aktaş, 15 Kasım itibariyle domuz gribinin tüm Türkiye genelinde görülmeye başladığını hatırlatarak, "Ölü sayısı giderek artıyor. Bir çok ülkede ölü sayısı artık belirtilmiyor. Gerçek ölü sayısı, resmi rakamlardan daha fazla" dedi.

Domuz Gribi Aşısı'nın kullanılmaya başlanmasından sonra, komplo teorilerinin yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Aktaş, "Grip, ortak alanlarda daha hızlı yayıldı. Yayılmanın önüne geçmek için okullar tatil edildi ancak, dershaneler ve insanların yaşadığı ortak alanlar unutuldu. Gelinen noktada, domuz gribinden korunmanın en etkili yolu aşı yaptırmaktır" diye konuştu.

Kayseri'de 4 gün sürecek olan KLİMİK Kış Okulu'na 51 kişi katılıyor.

'DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMAK İÇİN AŞI OLUN' UYARISI
'DOMUZ GRİBİNDEN KORUNMAK İÇİN AŞI OLUN' UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 16:27:01
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 10:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?