4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

KOBİ'lere Cansuyu kredisi desteği

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim, KOBİ'lerin ve imalatçı esnaf-sanatkarın yaşadığı finans ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak, KOSGEB imkanlarıyla 350 milyon YTL kredi hacimli Sıfır Faizli İstihdam Endeksli Cansuyu Kredisi Desteği'nin programa alındığını hatırlattı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Mehmet Ali Çevrim, bahsi geçen destek kredisine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle aktarılan kaynakların tükenmesi ve uygulamanın devamı yönünde taleplerin yoğunluk kazanması üzerine KOSGEB tarafından İstihdam Destek Kredisi uygulamasına devam edilmesinin karara bağlandığını söyledi.

KOBİ'lere ve esnaf-sanatkara KOSGEB tarafından Maliye Bakanlığı'nın sağladığı destekle aynı program çerçevesinde Sıfır Faizli İstihdam Endeksli 2. Cansuyu Kredi Desteği'nin 150 milyon YTL'lik yeni kredi hacmi ile uygulamaya başlatılacağını ifade eden Çevrim, “Cansuyu Kredi Desteği Programı'na başvurular 17 Aralık 2008 Çarşamba günü başlayacak ve 19 Aralık 2008 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Kredi başvuru sırasına göre kullandırılacağından, 150 milyon YTL'lik kredi hacmi çerçevesinde asil liste oluşturulacak. Bu limiti aşan başvurular, belirtilen günlerde yapılsa bile yedek listeye alınacaktır. Asil listeden kredi kullanımı onaylanmayan işletmeler, yerine yedek listeden sıraya göre işletmeye çağrı yapılacaktır. KOBİ'lere sağlanacak cansuyu desteğinin üst limiti ise yine 100 bin YTL'dir. Kredi kullanacak olan esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'ler, krediyi ilk 3 ayı ödemesiz, kalanı aylık eşit taksitler halinde olmak üzere toplam 12 ayda ödeyecektir. Teminat sorunu yaşayan esnaf ve sanatkarlarla KOBİ'ler sistem üzerinden Kredi Garanti Fonu'ndan destek alabileceklerdir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 16:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?