5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kocasinan yeşillendirildi

KOCASİNAN BELEDİYESİ, KIŞ ÖNCESİ 15 BİN AĞAÇ DİKTİ

Kayseri'nin Kocasinan merkez ilçe Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 'şehirlerin akciğeri' olan ağaçların ve yeşil alanların miktarını artırabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yaptığı açıklamada, Kayseri'de hayatı kolaylaştırmak ve yaşanabilir bir şehir sunmak için ağaç dikimine önem verdiklerini belirtti. Yıldız,"Ağaçlar şehirlerin en önemli ihtiyaçlarıdır. Şehrin ağır havasını temizleyen, insanlara tertemiz bir havayı soluyup, rahat nefes alabilmelerini sağlayan ağaç dikimine özel bir önem veriyoruz. Belediyemiz için müsait olan her alana ağaç dikip yeşillendiriyoruz" dedi.

Kayseri'deki yeşil alan miktarını dünya standartlarına taşıdıklarının altını çizen Yıldız, "2009 yılında 210 bin liralık ağaç aldık. Sonbaharda ayrıca 15 bin ağaç alarak kış öncesinde park, bahçe, refüj ve ağaç dikmeye uygun olan alanlara dikim yaptık. Diktiğimiz ağacın her türlü ihtiyacını karşılayıp bakımını da özenle yapıyoruz. Yemyeşil görüntüsü ve ağaçların dallarında kuşların cıvıltısıyla renk kattığı bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Belediye olarak mevcut ve dikilen ağaçlarımızın korunmasında vatandaşlarımızın bize yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

KOCASİNAN BELEDİYESİ, KIŞ ÖNCESİ 15 BİN AĞAÇ DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 16:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?