5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Köme ve pestile hücum var

Kayseri'de kısa bir süre önce açılan 'Doğal Ürünler Merkezi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Sivas Caddesi üzerinde yaklaşık iki hafta önce açılan Kral Pestil ve Köme'ye en çok şeker hastaları ilgi gösteriyor. Tamamen doğal ürünlerden oluşan ve yüksek enerji değerine sahip pestil ve kömeler kalp ve damar hastalıklarını da önlüyor.

Açıklamalarda bulunan İşletmeci Mehmet İlker Aydoğan, sattığı ürünlerin tamamen doğal ürünlerden oluştuğunu ve birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi. Aydoğan, yeni açılan bir işletme olarak gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Yaklaşık iki haftadır işletmemizi açtık. Tamamen doğal ürünlere müşterilerimiz ilgi göstermesi bizi sevindiriyor. Erzincan'dan Kayseri'ye getirdiğimiz köme ve pestilin yanında bal, pekmez, marmelat, tulum peyniri gibi ürünlerimizde ilgi görmektedir" dedi.

Son yıllarda artan kanser, kalp hastalıkları ve kısırlığa karşı ürünlerinin ilaç gibi geldiğini de ifade eden Aydoğan, "Son 30 yıl içerisinde kanser, kalp hastalıkları ve kısırlık vakalarında önemli artışlar olmuştur. Bunun önemli nedenlerinden biri selenyum mineralinin yeterince tüketilmemesinden kaynaklanmaktadır. Pestil ve köme selenyum minerali içeren ender gıdalardan biridir. Yapımında bal, süt, ceviz, fındık, dut ve un kullanılan pestil ve köme, selenyum açısından zengindir. Bu itibarda kanser, kas damar hastalıkları, kansızlık ve iktidarsızlık çeken hastaların hemen her gün tüketilmesi tavsiye edilmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 12:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?