3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Konservatuarda yeni eğitim yılı başladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarı 2008-2009 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın yanı sıra çok sayıda belediye yöneticisi, vatandaş ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, mini konserler ve tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, alt ve üstyapısını gidermiş bir şehir olarak kültür sanat etkinliklerini daha istekli ve heyecanlı gerçekleştirdiklerini söyledi. Özhaseki, "Kayseri hızla büyüyen bir şehir. 15 yıldır gösterdiğimiz gayretle şehirde önemli alt ve üstyapı yatırımları gerçekleştirdik. Şehrin en temel ihtiyaçlarını karşıladık. Bütün bunları yaparken işin eksik kalan bir yanı vardı. O da kültür sanat etkinliklerinin yetersizliği. Yıllarca bunun eksikliğini hissettik. Ama son birkaç yıldır heyecanlı bir şekilde kültürel ve sanatsal etkinliklere eğildik. Yıl boyu birçok etkinliğimiz oluyor, yüz binlerce kişi bu etkinliklerin içinde yer alıyor. Bu da bizi daha iyisini, daha güzelini yapmaya doğru itiyor" dedi.

Başkan Özhaseki, Kale İçi Kültür Sanat Merkezi'ne de değinerek, "Kalenin içini bir kültür sanat merkezine dönüştürmek için uzun zamandır uğraş veriyoruz. Meydan Projesi'nin bir uzantısı olarak burasını kültürel ve sanatsal etkinliklerin dolu dolu yaşandığı bir mekana dönüştüreceğiz. Bir yandan içindeki esnafa yer ararken bir yandan da yarışma açarak burası için en güzel projeyi belirlemeye çalıştık. 75 eserin yarıştığı yarışma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nden bir ekibin hazırladığı proje birinci oldu. Projeye göre bodrum katta Arkeoloji Müzesi bulunacak. Kayseri'ye hiç yakışmayan, çocukluğumuzdan beri hizmet veren ancak yetersiz kalan Arkeoloji Müzesi'ni buraya taşıyacağız. Böylece Ankara'daki müzelerde saklanan Kayseri'ye ait tabletleri ve eserleri yeniden burada sergileyebileceğiz. Çok modern bir müze olacak. Üst katlarda ise envai çeşit kültür sanat etkinliğinin yapıldığı, sanatçıların, sanata ilgi duyanların, eğlenmek ve dinlenmek isteyenlerin buluşacağı mekanlar olacak" diye konuştu.

Törende Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından gitar-keman-piyano, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği bölümleri tarafından hazırlanan mini konserler gerçekleştirildi. Gecenin sonunda ise tiyatro bölümü öğrencileri tarafından kısa bir skeç sahnelendi.

Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda 2008-2009 öğretim yılında 17 branşta toplam bin 376 öğrenci öğrenim görecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?