4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kontaksız kartlar için vize uyarısı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vizesi dolan kontaksız kartların, son gününü beklemeden vize yapılmasının hem vatandaşlar hem de belediye açısından yarar sağlayacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2009 yılında kullanılacak olan indirimli ve ücretsiz kontaksız kartların vize işlemlerinin başladığı belirtildi. Açıklamada, "1 Ekim'de başlayan indirimli ve ücretsiz kontaksız kartların vize işlemleri 31 Aralık 2008'e kadar devam edecek. Ancak bu kartları kullanan vatandaşların son günlere kalmadan kartlarını vize ettirmeleri gerekiyor. Zira oluşan yoğunluk işlerin daha uzun sürede bitirilmesine neden oluyor, vatandaşlar da uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle bir an önce vize işlemlerini yaptırılması hem belediye açısından hem de vatandaşlar açısından yararlı olacaktır" denildi.

Vizesi yapılacak olan kontaksız kartların da sıralandığı açıklamada öğrenci, milli eğitim personeli ve yabancı uyruklu öğrenci kartlarının yanında, durumlarını gösterir belge de istendiği ifade edilerek, "2022 Sayılı Kanuna göre 65 yaş üzeri aylığı alanların kullandığı serbest biniş kartları, özürlü kartları, refakatçı kartları, şehit ailesi kartları, öğrenci kartları, milli eğitim personeli kartları ve yabancı uyruklu öğrenci kartlarının yıl sonuna kadar vize edilmesi gerekiyor. Bunlardan öğrenci kartları vizesi için 2008-2009 dönemine ait okuldan alınan belge veya öğrenci kimlik kartı fotokopisi, milli eğitim personeli için halen görev yaptığını gösterir belge ve yabancı uyruklu öğrenci için yine bu öğretim yılına ait öğrenim belgesi ibraz edilmesi gerekmektedir. Ayrıca engelli raporlarını Haziran 2006 tarihinden önce almış olanların, bu raporlarını Devlet Hastanesi'nden yenilemiş olarak başvuru yapmaları icap etmektedir" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 10:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?