4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kooperatifzedeler bina bastı!

Kayseri’de 14 yıl önce başlayan kooperatifin hala dairelerinin tapusunu alamadıklarını iddia eden vatandaşlar, kooperatif binasını bastı.

Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, vatandaşların kimliklerini toplarken, 1 kişide gözaltına alındı.
Kayseri’nin Talas İlçesinde bulunan ve yaklaşık 14 yıl önce kurulan Anayurt Konut Yapı Kooperatifi üyeleri, dairelerinin tapularını alamadıklarını iddia ederek, Anayurt meydanında toplandı.

Yaklaşık yüz kişilik bir grup ile kooperatif binasına yürüyen vatandaşlar, slogan atarak yönetimin aşağı inip, kendilerine açıklama yapmasını beklediler. Ancak Anayurt Yönetim Kurulu’ndan kimsenin açıklama yapmaması üzerine toplanan kalabalık, kooperatif binasına girdi. Çoğunluğunu bayanların oluşturduğu grup, yönetim kurulu odasına girerek, tapularını istediklerini söylediler. Kooperatif binasında bulunan görevlilerin tepki göstermesi üzerine ortalık bir anda gerildi. Odada bulunan sandalye ve evrakları yere atan bayanlar, olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi tarafından kooperatif binasından güçlükle çıkarıldı.

Kooperatif binasından çıkarılan bayanlar, daha sonra olay yerine gelen Talas İlçe Emniyet Amirinin talimatı ile uzaklaştırıldı. Bu arada gitmek istemeyen çok sayıda vatandaşın, kimlikleri toplanarak sorguları yapılırken, Kooperatif Denetçisi Olcay Büyükelbaşı gözaltına alındı.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 14:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?