5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kooperatifzedelerden Gül’e mektup

KOOPERATİFZEDELERDEN CUMHURBAŞKANI GÜL’E MEKTUP

Kayseri’de 1998 yılında aldıkları 950 bin TL’lik TOKİ kredisinin bugün 24,5 milyon TL olduğunu söyleyen Mim-Sin Kooperatif üyeleri, taleplerini içeren bir mektubu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teslim etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Kayseri Erciyes Üniversitesi 2009 Akademik Yılı Açılış töreninden ayrıldığı sırada yanına gelen Mim-Sin Konut Yapı Kooperatifi üyelerinin taleplerini içeren mektubu alarak cebine koydu. Toplanan kooperatif üyelerinden bazıları gözyaşlarını tutamazken, bir açıklama yapan Mim-Sin Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hökelek, 1998 yılında 950 bin TL olarak aldıkları TOKİ kredisinin bugün 24.5 milyon TL’ye çıktığı belirtilerek, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan isteğimiz, bizim elimizdeki belgelerin TOKİ ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından incelenmesinin sağlanmasını temin etmesidir. Ben yaptım oldu düşüncesini kafalarından atmaları ve bizimle görüşmelerinin sağlanması hususunda desteğini bekleriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hazırlanan mektubu teslim eden Hacer Argöz ise, eşinin asgari ücretli işçi olarak bir fabrikada çalıştığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, üye olduğumuz kooperatifin 1998 yılında Ziraat Bankası’ndan TOKİ kefaletiyle 950 bin lira kredi çektiğini söyledim. Aradan geçen bunca yıla rağmen ve biz aidatlarımızı ödediğimiz halde, bankaya kredi ödemesi yapılmamış. Borç yasal faiziyle birlikte 24.5 milyona çıktı. Şimdi banka evlerimizi elimizden almak istiyor. Bize bir yol gösterin, yardımcı olun dedim. Cumhurbaşkanımız konutu inceleteceğini söyledi” diye konuştu.

KOOPERATİFZEDELERDEN CUMHURBAŞKANI GÜL’E MEKTUP
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 10:24:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 11:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?