3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

KORMUYAD'dan öğrencilere yardım

Kayseri Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği (KORMUYAD) 2. Başkanı Ömer Şencan, 5 bin öğrenciye okul ve kırtasiye malzemeleriyle giysi yardımında bulunacaklarını söyledi.

KORMUYAD 2. Başkanı Ömer Şencan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Burada bir açıklama yapan Erdoğan Ayata, önemli bir hizmetin başlangıcını yaptıklarını ifade ederek, KORMUYAD'ın geçen yıl olduğu gibi bu yılda yardımlarına devam edeceğini söyledi.

KORMUYAD tarafından hazırlanan 2 kamyon yardımın en kısa zamanda muhtaç öğrencilere ulaştırılacağını kaydeden Ayata, ''Bu kamyonlarda bin 500 adet önlük, 5 bin kaban, 5 bin ayakkabı, 10 bin adet çorap var. Bunlar Akkışla, Bünyan, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan ve Sarız ilçelerinde öğrenim gören 5 bin öğrenciye ulaştırılacak. Ayrıca ilçelerimizde ihtiyacı olan bu öğrencilere yapılan yardımı çok anlamlı buluyorum. 2008-2009 eğitim öğretim yılına bugün ilköğretim birinci sınıf öğrencilerimiz başladı. Haftaya diğer öğrencilerimiz de başlayacak. Kayseri'de yeni dönemde 11 bin 500 öğretmen ve 250 bin öğrenci yer alacak. Bu eğitim öğretim yılının tüm Türkiye ve Kayseri'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum'' dedi.

KORMUYAD 2. Başkanı Ömer Şencan ise dernek hakkında kısa bilgiler verdikten sonra, bu yıl Akkışla, Bünyan, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan ve Sarız ilçelerinde öğrenim gören 5 bin öğrenciye ayakkabı, çorap, kaban ve okul önlüğünden oluşan yardım paketi hazırlandığını ve en kısa zamanda yerlerine ulaştıracaklarını söyledi.

Şencan, bu tür yardımlara devam edeceklerini, insanların kendi ayaklarının üzerlerinde durmalarını sağlamak amacıyla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?