3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Koruyucu Aile Şenliği başladı

Kayseri'de Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun himayesi ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü (SHÇEK) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Koruyucu Aile Kampanyası” dahilinde 1. Koruyucu Aile Şenliği başladı.

Koruyucu aileler ile çocuklar Sivas Caddesi Kasseria Alışveriş merkezinin yanında sabahın erken saatlerinde toplanmaya başladı.

Yürüyüş alanına Vali Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'ın gelmesiyle program başladı.

SHÇEK folklor ekibinin gösterisinin ardından şenlik konvoyuna katılanlar Sivas Caddesi boyunca Cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler. Yürüyüş esnasında çocuklar ellerinde “Bizler şanslı çocuklarız, çünkü koruyucu ailelerimiz var”, “Bizler şanslı çocuklarız, çünkü Kayseri'deyiz” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş esnasında evlerinin balkonlarında yürüyüşü seyreden küçük çocukların asker selamı ile yürüyüşe katılanları selamlaması dikkatlerden kaçmadı.

Cumhuriyet meydanında toplanan aileler ve SHÇEK yetkilileri, daha sonra SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Şenlik hakkında bir açıklama yapan SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, “Kayseri koruyucu aile açısından şuan Türkiye birincisi konumunda. En çok koyucu ailemiz Kayseri'de olduğu için şenliğimizin birincisini Kayseri'den başlatmayı uygun bulduk. Kayseri'de 138 koruyucu ailemiz var ve 40 ailemizde koruyucu aile olmak için sıra bekliyorlar. Bugün burada İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Konya, Bursa, Çanakkale, Malatya, Mersin, Afyon ve Hatay illerimizden koruyucu ailelerimiz var. Koruyucu ailelerimiz bu çocukları sadece nüfuslarına geçirmekle kalmıyorlar, onların hayata hazırlanmalarına da yardımcı oluyorlar. Tabi ki bizde devlet olarak koruyucu ailelerimizden hiçbir zaman yardımlarımızı esirgemiyoruz. Koruyucu aile kimsesiz çocuklara sahip çıkma olayıdır” dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FATMA ŞENEL BENLİER IP: 88.227.90.xxx Tarih : 22.11.2008 21:26:24

Ben Gaziantep ten ressam bir bayanım. Arkadaşlarım ve ben,( koruyucu aile tanıtma dernegi kurduk. Çünkü Gaziantep,te koruyucu ailelik tanınmamaktadır.7 tane koruyucu aile vardır zaten bu çocukların iki tanesi on senedir bende. iki kıza koruyucu ailelik yapmaktayım fakat bu uygulamanın iki kişiyle çözülemeyeceğini görünce koruyucu aile tanıtma derneği kurduk. şehrimizde koruyucu aile maalesef yedi kişi bu çocuklarımızı aile yanına yerleştirerek onlara sıcak bir yuva ortamında sağlıklı bireyler yetiştirmeliyiz.(Şayet kayseri de buluna koruyucu ailelerle tanışa bilirsek birlikten kuvvet doğar,sözünü kanıtlamış oluruz. yaşışalım .sizden destek alalım BİR ÇOCUK AZ ÇOCUK DEMEK DEĞİLDİR. BİR ÇOCUK ÇOK ÇOCUK DEMEKTİR... Kısa zamanda cevabınızı bekliyorum.Ayrıca kayseriyide kutlamak istiyorum bu hassasiyeti gösterip koruyucu aile sayısını artırdığı için Dernek başkanı... Ressam şenel benli er. Cep.0535 818 82 71.