7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

KOSB’nin su problemi olmayacak

KOSB’NİN 50 YIL SU PROBLEMİ OLMAYACAK

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, atıksu arıtma tesisinin tamamlanması ile birlikte bölgenin 50 yıl su problemi yaşamayacağını söyledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSB) 11 bin metreküp içme suyunun depo çıkışlarında otomatik olarak klorlandığını söyleyen Hasyüncü, “Ülkemizdeki OSB’ler arasında en ucuz su tüketim bedeli bölgemizde uygulanmaktadır. Sanayicilerimize 0.4 TL tüketim bedeli ile su temini yapılmaktadır” diye konuştu.

Bölgede, yağmur suyu ve kanalizasyon müşterekliği ayırma çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Hasyüncü, atıksu arıtma tesisinin yaz mevsiminde tamamlanacağını bildirdi. Altyapı konusunda herhangi bir problemin bulunmadığını ifade eden Hasyüncü, “Yağmursuyu ve atıksuyu arıtma çalışmalarının yüzde 30’u tamamlandı. Atıksu arıtma tesisinin tamamlanması ile birlikte, bölgemizde 50 yıl boyunca su problemi kalmayacak” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde 467 adet kanal kapağının yol seviyesine yükseltildiğini ve sürüş konforu sağlandığını da anlatan Hasyüncü, kamera kontrol sisteminin ileriki günlerde Emniyet Müdürlüğü’ne devredileceğini belirterek, sanayicileri bundan böyle trafik kurallarına daha da uymaları konusunda uyardı.

Bölgede, 2010 yılı içinde 15 adet trafik kazasının meydana geldiğini açıklayan Hasyüncü, bazı sanayicilerin sağ ve sol taraflardan gelen araçları fabrika duvarlarından göremedikleri şikayetinde bulunduğunu hatırlatarak, “Sanayicilerimize, fabrika duvarlarını alçaltmalarını söyledik. Bu şekilde sürücülerin sağ ve sol taraftan gelen araçları görme imkanı olacağını söyledik ancak sanayicilerimiz bunu kabul etmedi. Bizim de bu konuda fazla bir yaptırımımız söz konusu değil” ifadesinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 10:36:02
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 11:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?