4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kovalamadan polis galip çıktı

Kayseri’de bir mağazaya giren hırsız, polisin kovalamacasından sonra 2 kişiyi rehin aldı. Evli çift hırsızın elinden kurtulmayı başarırken, hırsız da sonunda polise teslim oldu.

Olay, Kayseri merkez Kaleönü Caddesi’nde dün gece meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 katlı bir giyim mağazasından alarm sesi duyan polis ekipleri, kısa sürede işyerine ulaştı. Mağazayı kontrol altına alan polis ekipleri, 5. kata geldiklerinde, Tamer A.’nın (24) mutfağa girdiğini gördü. Polisleri farkeden hırsız, mutfağın camını kırarak yan tarafta bulunan binanın çatısına kaçtı. Bir süre çatıda süren kovalamaca sonrası aşağıya inen hırsız, karşısında polisleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Uzun süre elindeki ekmek bıçağıyla kaçarak teslim olmamakta direnen hırsız, bu sırada alışverişten dönen Behiye ve Mehmet Harman çiftini rehin aldı. Bir süre sonra rehine Mehmet Harman, hırsızın elinden kurtulmayı başararak eşiyle birlikte kaçmaya başladı. Tamer A. ise sonunda elindeki bıçağı yere atarak polise teslim oldu. Tamer A. polis ekiplerince gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kovalamaca sırasında rehine durumuna düşen Harman çifti, "Alışverişten dönüyorduk, tam arabamıza binmek üzereyken bir anda ölümle burun buruna geldik, ne olduğunu anlayamadık, çok korktuk" diye konuştu.

Mağaza sahiplerinden Mükrettin Karaduman ise, "Evdeydim, telefon çaldı. Polis ekipleri mağazanın alarmının çaldığını söyledi. Mağazaya geldiğimde polis ekipleri kapıda bekliyorlardı. Beraber içeri girip katları gezerek son kata çıktık. Büro tarafında bir hareket hissettik. Işığı yaktığımızda hırsız mutfağa doğru kaçıp camı kırarak dışarı atladı. Ekipler de peşinden kovalamaya başladı. Ekiplerin başarılı çalışmalarından sonra hırsız yakalandı. Polise teşekkür ediyorum" dedi.

Kayseri-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 11:22:33
Güncelleme :4 Ocak 2005 Salı 16:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?