2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Köy yollarına bakım

Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Üçkuyu köy yoluna yapılan asfaltlama çalışmasını denetledi.

Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği vatandaşlara daha iyi hizmet vermek adına İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız önderliğinde Üçkuyu’da yapılan asfaltlama çalışmasını denetledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yolların güvenliği için 15 bin ton asfaltı köy yollarının bakımında kullanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, “2012 sezonu İl Özel İdaresi asfalt yama ve yol çalışması fiilen başladı. Biliyorsunuz bu sene iklim soğuk gittiği için çalışmalarımıza geç başladık. Bu çalışmalarımızı hem yerinde kontrol edelim, hem de bu sene ilk defa uygulamaya koyduğumuz ihale yöntemiyle işin yaptırılması sistemini yerinde görmek istedik.” diye konuştu.

Önceki yıllarda asfalt yama işlerini kendi işçileriyle yaptıklarını belirten Atsız, “Kendi ekipmanlarımızla 1970’li yıllardan kalma sistemle devam ederken hem yoğun iş gücü kullanıyorduk hem de yüksek maliyetlere mal oluyordu. Bu yıl itibariyle 15 bin ton asfalt bin 500 kilometre yola aplike etmek üzere ihaleye çıktık” şeklinde konuştu.

Bu işlemlerin yüklenici firma tarafından gerçekleştiğini belirten Atsız, “Bunun bize yaklaşık maliyeti 3 milyon TL civarında mal olacak ve 15 bin ton asfalt yeni uygulanmış olacak. Burada İl Özel İdare olarak bizim ağırlıklı olarak yapacağımız iş buraların kontrolünü sağlıklı bir şekilde yapmak.” dedi.

Yüklenici firmanın ekipmanları sayesinde asfalt yamalarının daha iyi olacağını söyleyen Atsız, “Artık eskiden olduğu gibi yamalar göz kararıyla doldurma değil de, otomatik makine ile kesilip ve çıkartılıp yerine yine kısmi iş gücünü de kullanarak aplike ediliyor. Bu şekilde daha az yamayla daha fazla iş ve daha sağlıklı bir üretim sistemi gerçekleştiriliyor. İnşallah bu sene Kayseri’nin yollarında yama sıkıntısı yaşamadan iyi bir sezon atlatacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2012 Perşembe 14:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?